Fernando Alonso start de Indy 500 vanaf tweede startrij

"Ik voel me goed, ik voel me geweldig. Dit is de grootste race in de wereld, het is een erg bijzonder evenement", liet McLaren-Honda-rijder Fernando Alonso zondag zich zelf na de laatste kwalificatie voor de Indy 500 ontvallen. De Spanjaard reed een snelste rondetijd van 2:35.642. Met die tijd, die goed was voor een gemiddelde snelheid van 231,300 mijl per uur (+/- 372 km/u), kwalificeerde de tweevoudig Formule 1-wereldkampioen zich als vijfde voor de Indianapolis 500.

Fernando Alonso start de Indy 500 vanaf tweede startrij
© McLaren Honda Andretti

De laatste maanden is het besluit van Fernando Alonso, om tijdens het Formule 1-seizoen, deel te nemen aan de Indianapolis 500 (Indy 500), veelvuldig over de tong gegaan. Voornamelijk waren er positieve reacties, maar ook vonden velen collega's en insiders in de F1-paddock dat de Spanjaard een belachelijk besluit had genomen. Positief of negatief, Fernando Alonso heeft na de laatste kwalificatie velen monden doen open vallen.

"De auto reed op het maximum, maar ik weet niet of er een poleposition in had gezeten, maar het had absoluut niet veel gescheeld", aldus Alonso. "In de laatste bocht in ronde 2 had ik een 'overboast' probleem met de motor, het was alsof ik de rem aanraakte. Ik had bijna mijn kwalificatie afgebroken omdat ik dacht dat mijn snelheid in die ronde slechts 225 mijl per uur was, maar het bleek 230.7 mijl per uur te zijn. Toen ben ik doorgereden en kon ik toch nog mijn ronden rijden en was behoorlijk verrast over mijn tijd."

Scott Dixon vanaf poleposition

Nieuw-Zeelander Scott Dixon reed zondag de snelste rijd en mag de race, die volgende week zondag gereden wordt, vanaf pole aanvangen. Het was de derde keer dat Dixon tijdens een kwalificatie voor de Indy 500 als snelste man over de 'brickyard' reed. Dixon startte in 2008 en 2015 de Indy 500 ook vanaf pole. Dixon bereikte in zijn Ganassi-bolide, met een snelste rondetijd van 2:35.063, een gemiddelde snelheid van 232,164 mijl per uur (+/- 373 km/u).

De race op zondag 28 mei 2017 zal rond de klok van 18:00 uur van start gaan. Maar voordat het zover is worden er nog twee vrije trainingen gereden. De eerste vrije training wordt vandaag, maandag 22 mei, gereden. De laatste vrije training wordt op vrijdag 26 mei verreden.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.