Fernando Alonso krijgt ook bij Ed Carpenter Racing nul op rekest

Fernando Alonso is druk op zoek naar een IndyCar-team wat hem wil opnemen, om mee te doen aan de Indianapolis 500. Kortgeleden moest hij een stoeltje bij Andretti Autosport laten varen, omdat de motorleverancier Honda haar veto uitsprak over komst van Spanjaard.

Fernando Alonso krijgt ook bij Ed Carpenter Racing nul op rekest
©McLaren / Youtube

De droom van Fernando Alonso om de Triple Crown als tweede coureur ooit lijkt steeds meer op een probleem uit te lopen. Na Andretti Autosport heeft Alonso voor de tweede keer op rij 'nee' moet incasseren. Dit keer probeerde de tweevoudig Formule 1-wereldkampioen het bij Ed Carpenter Racing, het team waarbij Rinus van Kalmthout dit jaar debuteert.

Bij IndyCar-team van Ed Carpenter Racing wordt gebruik gemaakt van Chevrolet motoren, dus Alonso had een lijntje uitgegooid bij Ed Carpenter. Maar helaas voor Alonso moest ook teameigenaar Ed Carpenter de 38-jarige 'nee' verkopen, ook al was de reden een andere als bij Andretti Autosport.

"We zijn niet in de positie om meer dan drie coureurs in te zetten", aldus Ed Carpenter, die - naast Rinus van Kalmthout en Conor Daly - zelf ook nog rijdt, tegenover NBC Sports. "We zijn een team met twee wagens. Als we het team rond de maand mei vergroten zou dat voor niemand goed zijn."

Fernando Alonso zal dus verder moeten lobbyen om dit jaar nog een kans te maken op de Indy 500-zege, waarmee hij zijn gedroomde Triple Crown kan opeisen.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarEd CarpenterEd Carpenter RacingFernando AlonsoIndy 500
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.