HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Elfde plaats voor Rinus VeeKay tijdens tweede race op Mid-Ohio

Dankzij een elfde plaats tijdens de tweede race op de Mid-Ohio Sports Car Course heeft Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout zijn leiding wat betreft het debutantenkampioenschap in de NTT IndyCar Series verstevigd. De twintigjarige snelheidsduivel keek met gemengde gevoelens terug op de tweede krachtmeting, maar is tevreden over het verloop van het raceweekend.

Elfde plaats voor Rinus VeeKay tijdens tweede race op Mid-Ohio
© Rinus VeeKay PR

Nadat VeeKay de eerste wedstrijd op zaterdag afsloot met een keurige achtste positie, moest de Hoofddorper zijn borst natmaken tijdens de kwalificatiesessie op zondagochtend (lokale tijd) – deze viel namelijk letterlijk in het water. Ondanks de listige omstandigheden op het vuile, natte en fysiek veeleisende wegdek stuurde het talent zijn wagen naar een elfde stek op de startopstelling.

Gedurende de tweede Honda Indy 200 at Mid-Ohio verging het VeeKay minder eenvoudig dan tijdens de openingswedstrijd van het weekend het geval was. De #21 SONAX Chevrolet bleek een hand vol te zijn op het circuit nabij Lexington, Ohio. Daarnaast verloor VeeKay bij zowel zijn eerste als zijn tweede pitstop kostbare seconden. Desalniettemin hield de Nederlander zijn bolide van Ed Carpenter Racing lange tijd binnen schootsafstand van koplopers en leek hij andermaal op weg naar een klassering binnen de top tien, ware het niet dat een ontketende kampioenschapsleider Scott Dixon in de slotfase op verser rubber met rasse schreden dichterbij kwam. VeeKay wist de Nieuw-Zeelandse vijfvoudig kampioen rondenlang knap het hoofd te bieden, maar moest zich bij het sluiten van de markt gewonnen geven doordat de Ganassi-bolide eenmaal véél sneller was. Zodoende werd het na 75 ronden racen P11 voor VeeKay.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarEd Carpenter RacingMid-Ohio Sports Car CourseRinus van KalmthoutRinus VeeKayVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.