VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Eerste testdag IndyCar Series door slecht weer afgelast

Eerste testdag IndyCar Series door slecht weer afgelast
© Marijn van Kalmthout

De eerste testdag van de IndyCar Series is door kou en regen in het water gevallen en afgelast. Na twee pogingen om tot testen te komen, gooide de wedstrijdleiding de handdoek in de ring en zal woensdag een tweede poging gedaan worden.

Rinus van Kalmthout kwam tijdens de tweede poging tot twee getimede ronden en reed, ook al zegt het niets, tot de snelste tijd. Het verschil met de nummer twee op de lijst was Alexander Rossi, die slechts één ronde kon rijden. Rinus VeeKay leek zich als een vis in het water te voelen, onder de natte omstandigheden. Toch was de Hoofddorper realistisch en zei kort maar krachtig: "Je kunt niets aan het weer doen, dus dan op naar morgen."

Ook tijdens de tweede poging regende het, maar de temperatuur leek iets te stijgen. Na enkele ronden ging het nog harder regenen, en daarnaast werd er nog meer regen voorspeld. Zo kwam de wedstrijdleiding tot een besluit wat de veiligheid van de coureurs garandeerde: Testdag 1 stoppen en woensdag een nieuwe poging.

Als het weer woensdag wel meezit, begint de tweede testdag op Circuit of the Americas om 17:00 uur Nederlandse tijd.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.