Eerste testdag IndyCar Series door slecht weer afgelast

De eerste testdag van de IndyCar Series is door kou en regen in het water gevallen en afgelast. Na twee pogingen om tot testen te komen, gooide de wedstrijdleiding de handdoek in de ring en zal woensdag een tweede poging gedaan worden.

Eerste testdag IndyCar Series door slecht weer afgelast
© Marijn van Kalmthout

Rinus van Kalmthout kwam tijdens de tweede poging tot twee getimede ronden en reed, ook al zegt het niets, tot de snelste tijd. Het verschil met de nummer twee op de lijst was Alexander Rossi, die slechts één ronde kon rijden. Rinus VeeKay leek zich als een vis in het water te voelen, onder de natte omstandigheden. Toch was de Hoofddorper realistisch en zei kort maar krachtig: "Je kunt niets aan het weer doen, dus dan op naar morgen."

Ook tijdens de tweede poging regende het, maar de temperatuur leek iets te stijgen. Na enkele ronden ging het nog harder regenen, en daarnaast werd er nog meer regen voorspeld. Zo kwam de wedstrijdleiding tot een besluit wat de veiligheid van de coureurs garandeerde: Testdag 1 stoppen en woensdag een nieuwe poging.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Als het weer woensdag wel meezit, begint de tweede testdag op Circuit of the Americas om 17:00 uur Nederlandse tijd.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarEd Carpenter RacingRinus van KalmthoutVeeKay
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.