Er waren wel gesprekken

Ed Carpenter over Nico Hülkenberg: "Hij is nog niet zover"

Nico Hülkenberg komt volgend jaar niet uit voor Ed Carpenter Racing (ECR) in de IndyCar-Series. De Duitser zou, nadat hij voor 2020 geen F1-zitje heeft weten te bemachtigen, volgens geruchten naar de IndyCar-Series verhuizen, maar teameigenaar Ed Carpenter heeft dat dinsdag ontkend.

Ed Carpenter over Nico Hülkenberg: "Hij is nog niet zover"
© Renault F1

Volgens de geruchten, die sinds een week of twee rond gingen, zou Nico Hülkenberg de #20-bolide van Ed Carpenter Racing delen met teameigenaar Ed Carpenter. Maar tegenover Autosport.com heeft de Amerikaan dat dinsdag ontkracht. De Duitser zou er nog niet klaar voor zijn. Aldus Carpenter.

"Nee, het is niet Nico Hülkenberg", zei Carpenter, over met wie hij volgend jaar de #20-bolide deelt. "Die geruchten zijn een beetje uit de hand gelopen, terwijl beide partijen hier niets over hebben gezegd", merkt teameigenaar van Ed Carpenter Racing uit Speedway, Indiana op. "Eerlijk gezegd heb ik wel een paar keer met Nico gesproken en een avontuur in de IndyCar leek hem wel te interesseren, maar volgens mij is de timing gewoon nog niet goed voor hem."

"Ik denk niet dat hij hiernaartoe zou komen om zijn tijd te vullen, in afwachting op een kans om in 2021 terug te keren in de Formule 1", vermoedt Carpenter. "Ik denk dat hij het [de mogelijkheid om in de IndyCar te rijden] eerst uitgebreider zou beoordelen en dat als hij vervolgens zou besluiten om echt een andere weg in te slaan met zijn carrière, hij zich meteen voor langere tijd aan de IndyCar zou committeren. Maar ik denk dat hij nog niet zover is."

Volgens Carpenter bevinden de besprekingen rond het stoeltje van de #20-bolide zich in afrondende fase en naar alle waarschijnlijkheid wordt het Ed Jones, die ook in 2019 het stoeltje deelde met Ed Carpenter, die op zijn beurt alleen deelneemt aan de Indy500.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarEd CarpenterEd Carpenter RacingNico Hülkenberg
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.