VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Ed Carpenter over Nico Hülkenberg: "Hij is nog niet zover"

Ed Carpenter over Nico Hülkenberg: "Hij is nog niet zover"
© Renault F1

Nico Hülkenberg komt volgend jaar niet uit voor Ed Carpenter Racing (ECR) in de IndyCar-Series. De Duitser zou, nadat hij voor 2020 geen F1-zitje heeft weten te bemachtigen, volgens geruchten naar de IndyCar-Series verhuizen, maar teameigenaar Ed Carpenter heeft dat dinsdag ontkend.

Volgens de geruchten, die sinds een week of twee rond gingen, zou Nico Hülkenberg de #20-bolide van Ed Carpenter Racing delen met teameigenaar Ed Carpenter. Maar tegenover Autosport.com heeft de Amerikaan dat dinsdag ontkracht. De Duitser zou er nog niet klaar voor zijn. Aldus Carpenter.

"Nee, het is niet Nico Hülkenberg", zei Carpenter, over met wie hij volgend jaar de #20-bolide deelt. "Die geruchten zijn een beetje uit de hand gelopen, terwijl beide partijen hier niets over hebben gezegd", merkt teameigenaar van Ed Carpenter Racing uit Speedway, Indiana op. "Eerlijk gezegd heb ik wel een paar keer met Nico gesproken en een avontuur in de IndyCar leek hem wel te interesseren, maar volgens mij is de timing gewoon nog niet goed voor hem."

"Ik denk niet dat hij hiernaartoe zou komen om zijn tijd te vullen, in afwachting op een kans om in 2021 terug te keren in de Formule 1", vermoedt Carpenter. "Ik denk dat hij het [de mogelijkheid om in de IndyCar te rijden] eerst uitgebreider zou beoordelen en dat als hij vervolgens zou besluiten om echt een andere weg in te slaan met zijn carrière, hij zich meteen voor langere tijd aan de IndyCar zou committeren. Maar ik denk dat hij nog niet zover is."

Volgens Carpenter bevinden de besprekingen rond het stoeltje van de #20-bolide zich in afrondende fase en naar alle waarschijnlijkheid wordt het Ed Jones, die ook in 2019 het stoeltje deelde met Ed Carpenter, die op zijn beurt alleen deelneemt aan de Indy500.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Stelling: De tijdstraf van 10 sec. en de twee strafpunten was een te zware straf voor Hamilton
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.