Ed Carpenter over Nico Hülkenberg: "Hij is nog niet zover"

Nico Hülkenberg komt volgend jaar niet uit voor Ed Carpenter Racing (ECR) in de IndyCar-Series. De Duitser zou, nadat hij voor 2020 geen F1-zitje heeft weten te bemachtigen, volgens geruchten naar de IndyCar-Series verhuizen, maar teameigenaar Ed Carpenter heeft dat dinsdag ontkend.

Ed Carpenter over Nico Hülkenberg: "Hij is nog niet zover"
© Renault F1

Volgens de geruchten, die sinds een week of twee rond gingen, zou Nico Hülkenberg de #20-bolide van Ed Carpenter Racing delen met teameigenaar Ed Carpenter. Maar tegenover Autosport.com heeft de Amerikaan dat dinsdag ontkracht. De Duitser zou er nog niet klaar voor zijn. Aldus Carpenter.

"Nee, het is niet Nico Hülkenberg", zei Carpenter, over met wie hij volgend jaar de #20-bolide deelt. "Die geruchten zijn een beetje uit de hand gelopen, terwijl beide partijen hier niets over hebben gezegd", merkt teameigenaar van Ed Carpenter Racing uit Speedway, Indiana op. "Eerlijk gezegd heb ik wel een paar keer met Nico gesproken en een avontuur in de IndyCar leek hem wel te interesseren, maar volgens mij is de timing gewoon nog niet goed voor hem."

"Ik denk niet dat hij hiernaartoe zou komen om zijn tijd te vullen, in afwachting op een kans om in 2021 terug te keren in de Formule 1", vermoedt Carpenter. "Ik denk dat hij het [de mogelijkheid om in de IndyCar te rijden] eerst uitgebreider zou beoordelen en dat als hij vervolgens zou besluiten om echt een andere weg in te slaan met zijn carrière, hij zich meteen voor langere tijd aan de IndyCar zou committeren. Maar ik denk dat hij nog niet zover is."

Volgens Carpenter bevinden de besprekingen rond het stoeltje van de #20-bolide zich in afrondende fase en naar alle waarschijnlijkheid wordt het Ed Jones, die ook in 2019 het stoeltje deelde met Ed Carpenter, die op zijn beurt alleen deelneemt aan de Indy500.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.