HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Dertien inhaalacties leveren VeeKay zesde plaats op in Illinois

Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout heeft zaterdagavond (Nederlandse tijd) wederom van zich doen spreken. De 19-jarige Nederlander vloog op de World Wide Technology Raceway at Gateway naar een ijzersterke zesde plaats. Een bijzonder knappe prestatie, aangezien een neutralisatie halverwege de wedstrijd roet in het eten van de jongeling gooide. Gedurende de race haalde VeeKay liefst dertien tegenstanders in, waardoor hij zich tot inhaalkoning van de wedstrijd kroonde.

Dertien inhaalacties leveren VeeKay zesde plaats op in Illinois
Rinus VeeKay PR

De debutant in de NTT IndyCar Series mocht zes dagen na zijn vuurdoop in de legendarische Indianapolis 500 alweer aan de bak – op de korte oval in Madison, Illinois stond de achtste INDYCAR race van het jaar 2020 op het programma. Omdat het een doubleheader betreft, werd er op zaterdagavond (Nederlandse tijd) gekwalificeerd voor twee races. De coureurs kregen tijdens die kwalificatie twee rondjes om een snelle tijd te noteren – de eerste ronde gold voor de startopstelling van race één, die op zaterdag plaatsvond. VeeKay veroverde daarin de veertiende plek.

De openingsronde van de eerste race op Gateway werd opgeschrikt door een ongeval waarin VeeKay de brokstukken ontweek. Dankzij twee ijzersterke stints reed VeeKay halverwege de wedstrijd op een zesde plaats: binnenlangs en buitenom snelde de regerend Indy Lights-vicekampioen langs meerdere tegenstanders. Een podiumplaats leek, gezien het tempo van VeeKay, zeker niet ondenkbaar.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarEd Carpenter RacingGateway International RacewayRinus van KalmthoutRinus VeeKayVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.