Dale Coyne heeft interesse in Grosjean, maar de Fransman twijfelt nog

De geruchten gingen al rond en nu heeft IndyCar-teameigenaar Dale Coyne de speculatie bevestigd. Romain Grosjean is in de race voor een IndyCar-stoeltje bij Dale Coyne Racing.

Dale Coyne heeft interesse in Grosjean, maar de Fransman twijfelt nog
© Haas F1 | Romain Grosjean enkele minuten voor de start van de GP van Bahrein 2020. In ronde 1 zou de Fransman een horrorcrash meemaken, waarna hij ontsnapt aan de vlammenzee.

Sommigen verwachtten dat de persconferentie die vorige week woensdag werd aangekondigd was om een deal met Romain Grosjean aan te kondigen. Maar niets was minder waar. Het was ter bevestiging dat Ed Jones dit jaar in een van zijn auto's zal rijden.

Wat Romain Grosjean betreft, kon Coyne echter wel melden dat hij de voormalige Haas-chauffeur "absoluut een goede coureur" vindt. "Er wordt ook gepraat met anderen, maar we zouden hem er graag bij willen hebben", zei Dale Coyne over de Fransman. "Hopelijk krijgen we het allemaal voor elkaar en maken we volgende week een aankondiging en gaan we in februari testen", voegde de Amerikaan eraan toe.

Er is echter wel een enkel struikelblok rond de persoon van Romain Grosjean. Net als een handje vol andere Formule 1-coureurs, waaronder bijvoorbeeld Nico Hülkenberg, is ook Romain Grosjean geen fan van de oval-races. Zo heeft Grosjean al laten weten dat hij zeker niet deelneemt aan de Indy 500, mocht hij tot een deal komen met Dale Coyne Racing.

Romain Grosjean, die onlangs foto's van zijn herstellende brandwonden op social media deelde, liet onlangs weten dat zijn toekomstbeeld van zijn carrière nog prematuur is. "Het is nog te vroeg om ver vooruit te denken, maar wat zeker is, is dat ik me klaar voel om weer te gaan racen."

"Ik voel me aangetrokken door veel projecten - Le Mans, raceklassen in de Verenigde Staten en bijvoorbeeld Parijs-Dakar", voegde Grosjean toe.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarDale Coyne RacingIndyCar in 2021IndyCar nieuws 2021Romain Grosjean
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.