VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Coronavirus treft ook IndyCar: Geen publiek in St. Petersburg

Coronavirus treft ook IndyCar: Geen publiek in St. Petersburg
© Marijn van Kalmthout

De eerste race van het IndyCar-seizoen wordt beïnvloed door de uitbraak van het coronavirus. De organisatie van de eerste IndyCar-race van het seizoen heeft besloten om de race zonder publiek te laten plaatsvinden.

Eerder deze week was er nog geen vuiltje aan de lucht, maar dat is met ingang van vandaag veranderd. Burgemeester Rick Kriseman van St. Petersburg, Florida maakte vandaag bekend dat de IndyCar-race op het straten circuit zonder publiek wordt verreden, net als de voorafgaande vrije trainingen en kwalificatie(s). Een en ander werd bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

"Ik beschouw het gezond houden van mijn stad als prioriteit", verklaarde Kriseman tegenover de pers. "De bescherming van mijn stad gaat mij aan het hart en juist om die reden annuleren wij de algemene toegang tot de Grand Prix van St. Petersburg. We werken onder andere samen met het team van Green Savoree en onze vrienden bij IndyCar, en later komen wij met meer berichtgeving naar buiten of de race zelf gereden kan worden", aldus de burgemeester van St. Petersburg.

"Het is niet eenvoudig om dit besluit te nemen", benadrukt Kriseman. "Ik geloof er namelijk in dat we ons leven zo goed als normaal moeten blijven leven. Maar de feiten liggen nu op tafel en de realiteit is dat het momenteel niet anders is. Het stelt mij teleur. Ik hou van deze race, maar de gezondheid en het welzijn van de inwoners van mijn stad gaan mij meer aan het hart", aldus Kriseman.

Aanstaand weekend debuteert Rinus van Kalmthout voor Ed Carpenter Racing in de IndyCar Series. Het zou een enorme teleurstelling zijn voor de negentienjarige Hoofddorper als hij dit weekend niet kan beginnen aan zijn IndyCar-carrière. Rinus VeeKay verheugd zich meer dan ooit op de start van een nieuw seizoen.

Eerder deze week verklaarde de vader van Rinus, Marijn van Kalmthout, nog tegenover MotorsportZ dat er geen bijzonderheden waren te melden. Maar het besluit van de burgemeester van St. Petersburg laat maar weer eens zien hoe snel de situatie rond het coronavirus kan veranderen.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Stelling: De tijdstraf van 10 sec. en de twee strafpunten was een te zware straf voor Hamilton
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.