HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Coronavirus treft ook IndyCar: Geen publiek in St. Petersburg

De eerste race van het IndyCar-seizoen wordt beïnvloed door de uitbraak van het coronavirus. De organisatie van de eerste IndyCar-race van het seizoen heeft besloten om de race zonder publiek te laten plaatsvinden.

Coronavirus treft ook IndyCar: Geen publiek in St. Petersburg
© Marijn van Kalmthout

Eerder deze week was er nog geen vuiltje aan de lucht, maar dat is met ingang van vandaag veranderd. Burgemeester Rick Kriseman van St. Petersburg, Florida maakte vandaag bekend dat de IndyCar-race op het straten circuit zonder publiek wordt verreden, net als de voorafgaande vrije trainingen en kwalificatie(s). Een en ander werd bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

"Ik beschouw het gezond houden van mijn stad als prioriteit", verklaarde Kriseman tegenover de pers. "De bescherming van mijn stad gaat mij aan het hart en juist om die reden annuleren wij de algemene toegang tot de Grand Prix van St. Petersburg. We werken onder andere samen met het team van Green Savoree en onze vrienden bij IndyCar, en later komen wij met meer berichtgeving naar buiten of de race zelf gereden kan worden", aldus de burgemeester van St. Petersburg.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarCoronavirusEd Carpenter RacingRinus van KalmthoutVeeKay
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.