Coronavirus treft ook IndyCar: Geen publiek in St. Petersburg

De eerste race van het IndyCar-seizoen wordt beïnvloed door de uitbraak van het coronavirus. De organisatie van de eerste IndyCar-race van het seizoen heeft besloten om de race zonder publiek te laten plaatsvinden.

Coronavirus treft ook IndyCar: Geen publiek in St. Petersburg
© Marijn van Kalmthout

Eerder deze week was er nog geen vuiltje aan de lucht, maar dat is met ingang van vandaag veranderd. Burgemeester Rick Kriseman van St. Petersburg, Florida maakte vandaag bekend dat de IndyCar-race op het straten circuit zonder publiek wordt verreden, net als de voorafgaande vrije trainingen en kwalificatie(s). Een en ander werd bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

"Ik beschouw het gezond houden van mijn stad als prioriteit", verklaarde Kriseman tegenover de pers. "De bescherming van mijn stad gaat mij aan het hart en juist om die reden annuleren wij de algemene toegang tot de Grand Prix van St. Petersburg. We werken onder andere samen met het team van Green Savoree en onze vrienden bij IndyCar, en later komen wij met meer berichtgeving naar buiten of de race zelf gereden kan worden", aldus de burgemeester van St. Petersburg.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

"Het is niet eenvoudig om dit besluit te nemen", benadrukt Kriseman. "Ik geloof er namelijk in dat we ons leven zo goed als normaal moeten blijven leven. Maar de feiten liggen nu op tafel en de realiteit is dat het momenteel niet anders is. Het stelt mij teleur. Ik hou van deze race, maar de gezondheid en het welzijn van de inwoners van mijn stad gaan mij meer aan het hart", aldus Kriseman.

Aanstaand weekend debuteert Rinus van Kalmthout voor Ed Carpenter Racing in de IndyCar Series. Het zou een enorme teleurstelling zijn voor de negentienjarige Hoofddorper als hij dit weekend niet kan beginnen aan zijn IndyCar-carrière. Rinus VeeKay verheugd zich meer dan ooit op de start van een nieuw seizoen.

Eerder deze week verklaarde de vader van Rinus, Marijn van Kalmthout, nog tegenover MotorsportZ dat er geen bijzonderheden waren te melden. Maar het besluit van de burgemeester van St. Petersburg laat maar weer eens zien hoe snel de situatie rond het coronavirus kan veranderen.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarCoronavirusEd Carpenter RacingRinus van KalmthoutVeeKay
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.