VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Conor Daly wordt in 2020 teamgenoot van Rinus van Kalmthout

Conor Daly wordt in 2020 teamgenoot van Rinus van Kalmthout
© NTT IndyCar Series

Ed Carpenter Racing heeft maandag bekendgemaakt - nadat het team in november Nederlander Rinus van Kalmthout aankondigde - dat Conor Daly in 2020 de #20-bolide over de stratencircuits en 'normale' banen sturen.

De tweede teamgenoot van Rinus van Kalmthout is maandag bekendgemaakt door Ed Carpenter Racing (ECR). Conor Daly zal de #20-wagen voor zijn rekening nemen tijdens de raceweekenden die plaatsvinden op de 'reguliere'- en stratencircuits. De ovalraces neemt teameigenaar Ed Carpenter voor zijn rekening, met uitzondering van de Indy 500, waar ECR een derde wagen inzet.

Het Indy-stoeltje van Daly wordt mede mogelijk gemaakt door de U.S. Air Force, een partij waarmee Daly al drie jaar samenwerkt. Daly, die al bij meerdere teams reed met een enkele podiumfinish voor Dale Coyne Racing in 2016, is erg blij met zijn nieuwe aanstelling en zegt: "Ik ben de U.S. Air Force enorm dankbaar voor het vertrouwen wat ze in mij hebben. Het is een ongelooflijke relatie die is gegroeid terwijl we nieuwe races aan ons programma hebben toegevoegd. Ik ben erg blij dat ik een stap dichterbij de voltijds IndyCar-competite ben gekomen."

Ook teameigenaar Ed Carpenter is blij dat de kogel door de kerk is en dat het team nu aan de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen kan gaan beginnen. "Ik ben ontzettend trots dat ik Conor Daly en de U.S. Air Force bij Ed Carpenter Racing mag verwelkomen. Ik heb Conor zien opgroeien en volwassen zien worden. Ik heb er alle vertrouwen in dat de beste jaren nog moeten komen. Het is een enorme eer dat we met de komst van Conor de mannen en vrouwen van de U.S. Air Force mogen vertegenwoordigen. We hopen dat we ze trots kunnen maken."

Zondag 15 maart 2020 gaat de eerste IndyCar-race in St. Petersburg, Florida - Firestone Grand Prix of St. Petersburg - van start. Dan verschijnen Rinus van Kalmthout - als eerste rijder - met de #21-bolide en Conor Daly met wagen #20 voor het eerst aan de start. Zondag 15 maart is tevens de start van het GP-seizoen van de Formule 1, alleen begint die race 's morgens vroeg en wordt de IndyCar-race in St. Petersburg later op de dag - Nederlandse tijd - verreden.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Stelling: De tijdstraf van 10 sec. en de twee strafpunten was een te zware straf voor Hamilton
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.