Conor Daly wordt in 2020 teamgenoot van Rinus van Kalmthout

Ed Carpenter Racing heeft maandag bekendgemaakt - nadat het team in november Nederlander Rinus van Kalmthout aankondigde - dat Conor Daly in 2020 de #20-bolide over de stratencircuits en 'normale' banen sturen.

Conor Daly wordt in 2020 teamgenoot van Rinus van Kalmthout
© NTT IndyCar Series

De tweede teamgenoot van Rinus van Kalmthout is maandag bekendgemaakt door Ed Carpenter Racing (ECR). Conor Daly zal de #20-wagen voor zijn rekening nemen tijdens de raceweekenden die plaatsvinden op de 'reguliere'- en stratencircuits. De ovalraces neemt teameigenaar Ed Carpenter voor zijn rekening, met uitzondering van de Indy 500, waar ECR een derde wagen inzet.

Het Indy-stoeltje van Daly wordt mede mogelijk gemaakt door de U.S. Air Force, een partij waarmee Daly al drie jaar samenwerkt. Daly, die al bij meerdere teams reed met een enkele podiumfinish voor Dale Coyne Racing in 2016, is erg blij met zijn nieuwe aanstelling en zegt: "Ik ben de U.S. Air Force enorm dankbaar voor het vertrouwen wat ze in mij hebben. Het is een ongelooflijke relatie die is gegroeid terwijl we nieuwe races aan ons programma hebben toegevoegd. Ik ben erg blij dat ik een stap dichterbij de voltijds IndyCar-competite ben gekomen."

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Ook teameigenaar Ed Carpenter is blij dat de kogel door de kerk is en dat het team nu aan de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen kan gaan beginnen. "Ik ben ontzettend trots dat ik Conor Daly en de U.S. Air Force bij Ed Carpenter Racing mag verwelkomen. Ik heb Conor zien opgroeien en volwassen zien worden. Ik heb er alle vertrouwen in dat de beste jaren nog moeten komen. Het is een enorme eer dat we met de komst van Conor de mannen en vrouwen van de U.S. Air Force mogen vertegenwoordigen. We hopen dat we ze trots kunnen maken."

Zondag 15 maart 2020 gaat de eerste IndyCar-race in St. Petersburg, Florida - Firestone Grand Prix of St. Petersburg - van start. Dan verschijnen Rinus van Kalmthout - als eerste rijder - met de #21-bolide en Conor Daly met wagen #20 voor het eerst aan de start. Zondag 15 maart is tevens de start van het GP-seizoen van de Formule 1, alleen begint die race 's morgens vroeg en wordt de IndyCar-race in St. Petersburg later op de dag - Nederlandse tijd - verreden.

Gerelateerde onderwerpen IndyCarConor DalyEd CarpenterEd Carpenter RacingRinus van Kalmthout
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.