HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Conor Daly wordt in 2020 teamgenoot van Rinus van Kalmthout

Ed Carpenter Racing heeft maandag bekendgemaakt - nadat het team in november Nederlander Rinus van Kalmthout aankondigde - dat Conor Daly in 2020 de #20-bolide over de stratencircuits en 'normale' banen sturen.

Conor Daly wordt in 2020 teamgenoot van Rinus van Kalmthout
© NTT IndyCar Series

De tweede teamgenoot van Rinus van Kalmthout is maandag bekendgemaakt door Ed Carpenter Racing (ECR). Conor Daly zal de #20-wagen voor zijn rekening nemen tijdens de raceweekenden die plaatsvinden op de 'reguliere'- en stratencircuits. De ovalraces neemt teameigenaar Ed Carpenter voor zijn rekening, met uitzondering van de Indy 500, waar ECR een derde wagen inzet.

Het Indy-stoeltje van Daly wordt mede mogelijk gemaakt door de U.S. Air Force, een partij waarmee Daly al drie jaar samenwerkt. Daly, die al bij meerdere teams reed met een enkele podiumfinish voor Dale Coyne Racing in 2016, is erg blij met zijn nieuwe aanstelling en zegt: "Ik ben de U.S. Air Force enorm dankbaar voor het vertrouwen wat ze in mij hebben. Het is een ongelooflijke relatie die is gegroeid terwijl we nieuwe races aan ons programma hebben toegevoegd. Ik ben erg blij dat ik een stap dichterbij de voltijds IndyCar-competite ben gekomen."

Gerelateerde onderwerpen IndyCarConor DalyEd CarpenterEd Carpenter RacingRinus van Kalmthout
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.