VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Alonso komt voor McLaren Arrow SP uit in de Indy500

Alonso komt voor McLaren Arrow SP uit in de Indy500
© McLaren Racing

Het had wat voeten in de aarde, maar het is er uiteindelijk dan toch van gekomen. Fernando Alonso neemt deel aan de Indy500 voor het McLaren Arrow SP-team. De Spanjaard wordt daarmee teamgenoot van Oliver Askew en Pato O'Ward.

De afgelopen weken ving Fernando Alonso bot - voor deelname aan de Indy500 - bij onder andere het IndyCar-team van Ed Carpenter Racing. Maar vandaag maakt McLaren bekend dat de voormalig Formule 1-coureur uit Spanje tijdens de Indy500 voor het team uitkomt. En daarmee lijkt er weer licht te schijnen aan het einde van de Triple Crown-tunnel voor de tweevoudig Formule 1-wereldkampioen.

De kans dat Alonso na 2020 terugkeert in de Formule 1 bij het team van McLaren is echter bijzonder klein geworden, zo niet uitgesloten als we Zak Brown, teammanager van McLaren Racing, mogen geloven. "We zitten momenteel in een andere fase en het heeft niets te maken met de coureur Alonso. We zitten nu in een goed ritme en willen onze coureurs - Carlos Sainz en Lando Norris - niet verstoren bij hun werkzaamheden voor het team", aldus Brown. "De fans zijn gek van hen en dat willen we zo houden."

Fernando Alonso reed in 2007 een seizoen voor McLaren, maar behaalde zijn twee wereldtitels in 2005 en 2006 met Renault. In 2015 keerde de Spanjaard terug bij McLaren en dat werd een dramatische geschiedenis.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.