Robin Frijns tekent bij voor Formule E-seizoen 2019-2020

Robin Frijns zal ook het volgende seizoen 2019-2020 voor Envision Virgin Racing uitkomen in het Formule E kampioenschap. De 27-jarige Nederlander presteert goed in de elektrische raceklasse en wist dit jaar in Parijs zelfs zijn eerste zege binnen te slepen. Frijns verlengt voorlopig voor een jaar met Envision Virgin Racing, wat een klantenteam van Audi is.

Robin Frijns tekent bij voor Formule E-seizoen 2019-2020
© Envision Virgin Racing

"Ik zit goed op mijn plek", laat Frijns weten, die ook nog in dienst is van Audi Sport Team Abt Sportsline waarvoor hij uitkomt in DTM. "Ik wil de band met Audi niet verbreken, het voelt voor mij als familie. Daarom was de keuze bij Envision te blijven heel erg gemakkelijk. DTM en Formule E zijn een ideale combinatie. Ik hoop dat ik beide series volgend seizoen opnieuw kan combineren", waaruit opgemaakt kan worden dat de Limburger graag ook volgend jaar weer uitkomt in DTM.

Robin Frijns, die afgelopen zondag het podium in Norisring misliep en als vierde eindigde, won eerder dit FE-seizoen als eerste Nederlander een Formule E-race. Helaas moest Frijns na zijn zege in Parijs op een of andere manier door een zure appel heen bijten, want hij maakte daarna veel pech mee. Door technische problemen wist Frijns in de opvolgende races jammer genoeg geen punten meer te scoren.

Ondanks dat heeft de Limburger nog wel zicht op de Formule E-titel, maar als voormalig Formule 1-coureur Jean-Eric Vergne meer dan vier punten scoort in de laatste twee races, aankomend weekend in New York, dan is het gedaan met. "Ik ga erheen om te winnen, de rest heb ik niet in de hand. Als Vergne vier punten haalt is het gedaan", realiseert Frijns zich. "Ik hoop in ieder geval in de top drie van het kampioenschap te kunnen eindigen. Dat zou heel mooi zijn", aldus Frijns.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.