Porsche test nieuwe FE-bolide op het Spaanse Circuit Calafat

Porsche Motorsport heeft ter voorbereiding van hun eerste deelname aan het Formule E-kampioenschap hun strijdwapen op het Spaanse Circuit Calafat aan een driedaagse test onderworpen. De coureurs die in actie kwamen waren vaste waarde Neel Jani en voormalig Formule 1-coureur Brendon Hartley.

Porsche test nieuwe FE-bolide op het Spaanse Circuit Calafat
©Porsche Motorsport

Op het Spaanse Circuit Calafat heeft Porsche Motorsport hun FE-bolide aan een uitgebreid testprogramma onderworpen. Neel Jani en Brendon Hartley hebben tijdens de drie dagen een afstand van meer dan 1000 kilometer afgelegd en voorlopig is iedereen bij Porsche dik tevreden met het verloop van de test in Spanje.

Neel Jani kijkt terug: "Ik ben zeer positief over de tests met de Porsche Formule E-auto op Calafat. Het is van enorm belang om veel kilometers te rijden in de testfase van onze Formule E-auto en ervaring op te doen, vooral vanuit een technisch oogpunt. Het waren erg productieve dagen en ik kijk ernaar uit om de komende maanden met het team verder samen te werken om het meeste uit de Porsche Formule E-auto te halen."

Ook Brendon Hartley heeft het overduidelijk naar zijn zin gehad. "Als test- en ontwikkelingsrijder is het mijn taak om Porsche Formule E-programma ondersteunen in de voorbereiding op het zesde seizoen. Meestal doe ik veel simulatiewerk, dus de test op een circuit was een geweldige en uitdagende ervaring. Natuurlijk is het erg leuk om met de auto te rijden. Het geeft me ook veel plezier om met deze groep getalenteerde mensen van Porsche te werken en bij te dragen aan dit project."

Over het algemeen is de stemming positief bij Porsche. Het zeer uitgebreide testprogramma werd zonder noemenswaardige problemen uitgerold en afgewerkt. De koers voor de komende maanden is intussen uitgestippeld en alles verloopt bij Porsche Motorsport volgens plan.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Nabeschouwing: Een terugblik op de spectaculaire Grand Prix van Brazilië die dit weekend verreden werd op het circuit Autodromo Jose Carlos Pace, dat beter bekend staat als Interlagos.
Klik en beluister

Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.