VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Porsche test nieuwe FE-bolide op het Spaanse Circuit Calafat

Porsche test nieuwe FE-bolide op het Spaanse Circuit Calafat
©Porsche Motorsport

Porsche Motorsport heeft ter voorbereiding van hun eerste deelname aan het Formule E-kampioenschap hun strijdwapen op het Spaanse Circuit Calafat aan een driedaagse test onderworpen. De coureurs die in actie kwamen waren vaste waarde Neel Jani en voormalig Formule 1-coureur Brendon Hartley.

Op het Spaanse Circuit Calafat heeft Porsche Motorsport hun FE-bolide aan een uitgebreid testprogramma onderworpen. Neel Jani en Brendon Hartley hebben tijdens de drie dagen een afstand van meer dan 1000 kilometer afgelegd en voorlopig is iedereen bij Porsche dik tevreden met het verloop van de test in Spanje.

Neel Jani kijkt terug: "Ik ben zeer positief over de tests met de Porsche Formule E-auto op Calafat. Het is van enorm belang om veel kilometers te rijden in de testfase van onze Formule E-auto en ervaring op te doen, vooral vanuit een technisch oogpunt. Het waren erg productieve dagen en ik kijk ernaar uit om de komende maanden met het team verder samen te werken om het meeste uit de Porsche Formule E-auto te halen."

Ook Brendon Hartley heeft het overduidelijk naar zijn zin gehad. "Als test- en ontwikkelingsrijder is het mijn taak om Porsche Formule E-programma ondersteunen in de voorbereiding op het zesde seizoen. Meestal doe ik veel simulatiewerk, dus de test op een circuit was een geweldige en uitdagende ervaring. Natuurlijk is het erg leuk om met de auto te rijden. Het geeft me ook veel plezier om met deze groep getalenteerde mensen van Porsche te werken en bij te dragen aan dit project."

Over het algemeen is de stemming positief bij Porsche. Het zeer uitgebreide testprogramma werd zonder noemenswaardige problemen uitgerold en afgewerkt. De koers voor de komende maanden is intussen uitgestippeld en alles verloopt bij Porsche Motorsport volgens plan.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.