Mitch Evans wint de ePrix van Rome 2019, podium voor Vandoorne

Mitch Evans heeft de GEOX Rome ePrix op zijn naam gezet. De Nieuw-Zeelander, die voor Panasonic Jaguar Racing uitkomt, mocht voor de eerste keer in zijn carrière plaatsnemen op de hoogste trede van het podium. Stoffel Vandoorne kende ook een succesvolle race en werd daarvoor beloond met een derde plaats en zijn eerste podium in de elektrische raceklasse.

Mitch Evans wint de ePrix van Rome 2019, podium voor Vandoorne
©FIA FE Media

Mitch Evans startte de zevende race van het seizoen in Rome als tweede, achter naast André Lotterer. De Nieuw-Zeelander reed een volwassen race en wist de Duitser op briljante wijze in te halen, waarbij hij gebruik maakte van zijn 'Attack Modus'.

Terwijl Lotterer vanaf pole position was gestart, moest de Duitser zijn eerste feestje als winnaar op het podium nog even uitstellen. Nederlander Robin Frijns, die als achtste aan de race begon, greep net naast het podium en eindigde in Rome knap als vierde. Door zijn vierde plek klom de Nederlander een plek in de tussenstand in het kampioenschap en staat nu zesde.

Voormalig Formule 1-coureur Felipe Massa, die als lokale held die in Rome veel support ontving voor zijn jaren bij Ferrari F1, moest zijn fans teleurstellen. De Braziliaan viel uit met technische problemen.'

Intussen heeft Jérôme d'Ambrosio de leiding in de tussenstand om het kampioenschap overgenomen. De Belg kwam als achtste over de meet. Desondanks passeerde hij António Félix da Costa met één punt en staat nu, na zeven van de dertien race eerste.

Na zeven races kan de elektrische raceklasse opmaken dat er zeven verschillende nationaliteiten als winnaar op het podium hebben gestaan en dat mag redelijk bijzonder genoemd worden. Wordt Robin Frijns de achtste in Parijs over twee weken? Wie zal het zeggen.

Er staan nog zes race op de FE-kalender en de eerste race wordt verreden in het Franse Parijs op zaterdag 27 april. Daarna volgen nog Monaco, Berlijn, Bern en tweemaal New York op 13 en 14 juli, al waar de finalerace plaatsvindt.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET