Seizoen start in Saudi-Arabië

DS Techeetah blijft actief in Formule E, ook in het Gen3-tijdperk

Het Formule E team van DS Automobiles, beter bekend als DS Techeetah heeft bekend gemaakt dat het actief blijft tijdens het Gen3- tijdperk van het nog piepjonge elektrische race spektakel. Het nieuwe tijdperk gaat tijdens het seizoen 2022-2023 van start.

DS Techeetah blijft actief in Formule E, ook in het Gen3-tijdperk
© DS Techeetah

De enige Franse fabrikant DS Automobiles is al sinds het tweede seizoen van het kampioenschap betrokken bij de Formule E. Bij het aantreden van de Gen2-wagens begon het team samen te werken met het Chinese raceteam Techceetah. Deze formule is niet onsuccesvol gebleken. Met vijftien podiumplaatsen, zeven overwinningen en twee opeenvolgende kampioenschappen voor zowel de coureurs als het team doen ze het niet onverdienstelijk.

DS is het enige team op de Formule E grid die twee kampioenen heeft voortgebracht. Voormalig Toro Rosso- coureur Jean-Eric Vergne ging in seizoen 4 en 5 met de titel aan de haal, en afgelopen seizoen werd zijn teamgenoot Antionia Felix da Costa kampioen. De twee zullen ook dit seizoen elkaar weer gaan vergezellen in de DS E-TENSE FE20.

De Gen3 wagen zijn verbeterd op gebied van prestaties en efficiëntie. Zo hebben de auto’s een verbeterde krachtbron, lichtere auto’s, snellere opladen en een uitgaven plafond. Die allemaal als doel hebben een meer competitieve en onvoorspelbare race waarmee de Formule E bekend om is geworden te vergroten.

De start van het zevende Formule E seizoen is in met twee nachtraces op 26 en 27 februari.

Gerelateerde onderwerpen Formule EAntónio Félix da CostaDS TecheetahFormule EJean-Eric Vergne
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.