Mexicaans talent Gil Molina maakt Europees Formule 4-debuut bij MP Motorsport

De Mexicaan Gil Molina begint aan zijn eerste Europese seizoen in de monoposto’s na bij MP Motorsport een contract te hebben getekend voor het Spaanse F4-kampioenschap van 2021. De 16-jarige coureur uit Monterrey kan daarbij voortbouwen op de ervaring die hij vorig jaar heeft opgedaan in twee Amerikaanse F4-kampioenschappen: US F4 en NACAM F4.

Mexicaans talent Gil Molina maakt Europees Formule 4-debuut bij MP Motorsport
© FIA Media Mexico | Gil Molina

Los van zijn succesvolle autosportdebuut in de twee Amerikaanse kampioenschappen brengt Molina vanuit zijn thuisland Mexico vijf opeenvolgende karttitels mee naar Europa. Hij heeft inmiddels al getest bij MP Motorsport. Bij het team uit Westmaas krijgt Molina onder meer Suleiman Zanfari en Rik Koen als teamgenoten. Zanfari en Koen werden eerder al aangekondigd als coureurs voor het Spaanse F4-kampioenschap, meer aankondigingen volgen gauw.

“Ik ben erg blij dat ik bij MP Motorsport mijn Europese monopostodebuut mag maken”, zo vertelt Molina. “Ik geloof dat het team het beste in huis heeft voor de titel – wat dit jaar mijn belangrijkste doel is. Ik kijk ernaar uit om in Europa met MP Motorsport te beginnen, want ze hebben op één jaar na alle Spaanse F4-kampioenschappen gewonnen. Ik hoop daarbij op een goede samenwerking met mijn teamgenoten, al zijn zij natuurlijk de eersten die ik wil verslaan! Ik heb al een fijne tijd doorgebracht met MP, zowel op als naast de baan, en kan niet wachten totdat het seizoen begint.”

“Het is geweldig nieuws dat Gil in 2021 voor ons F4-team gaat rijden”, aldus Sander Dorsman, de teammanager van MP Motorsport. “De prestaties van Gil in de karts waren buitengewoon en hij bleek meteen een winnaar te zijn in zijn eerste autosportjaar. Dus we hebben hoge verwachtingen van hem. Ik twijfel er niet aan dat Gil het goed gaat doen in zijn eerste seizoen in Europa. Dat hij van de eerste tot de laatste dag van de ervaring zal genieten, staat sowieso vast!”

Molina deed zijn kartervaring op in vele seizoenen in de Rotax-karts. Daarin veroverde hij van 2015 tot 2019 vijf titels op rij, waaronder de Mexicaanse Junior-kampioenschappen van 2017 en 2018 en de DD2-titel in 2019. Molina nam ook deel aan de Rotax Max Challenge Grand Finals en de SKUSA SuperNationals van 2018. Voor zijn autosportdebuut in 2020 besloot Molina om deel te nemen aan twee kampioenschappen: US F4 en NACAM F4. Daarbij pakte hij in NACAM F4 een overwinning en twee podiumplaatsen. Hoewel Molina pas halverwege het seizoen instapte, werd hij toch nog zevende in het NACAM-kampioenschap.

[Bron: Ingezonden persbericht]

Gerelateerde onderwerpen Formule 4Gil MolinaMP Motorsport
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.