VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Richard Verschoor wint de F3 Grand Prix van Macau 2019

Richard Verschoor wint de F3 Grand Prix van Macau 2019
© MP Motorsport

Richard Verschoor heeft de F3 Grand Prix van Macau op zijn naam gezet. Verschoor maakte een geweldige start mee en claimde - nadat hij als vierde startte - nog voor de eerste bocht P2.

De Nederlandse MP Motorsport-coureur startte vanaf de vierde plek en na een superstart de tweede plek in de race te pakken, later na de safety car, verschalkte Verschoor de leider in de race, Jüri Vips, en gaf de positie nooit meer af.

Richard Verschoor had zich zaterdag als vierde gekwalificeerd en stond zodoende op de tweede startrij voor de Macau GP, die over 18 ronden werd verreden. Na de start pikte Verschoor meteen twee plekken in en kwam als tweede door. Jüri Vips, die vanaf pole was gestart, leidde op dat moment de race nog en leek een beetje weg te lopen bij de rest.

Met nog twaalf ronden te gaan knalde Ferdinand von Habsburg zijn bolide hard in de muur, de brokstukken lagen verspreid over de baan. Dus dat was voor de wedstrijdleiding reden om een safety car op de baan te brengen. Hierdoor schoof het veld weer in elkaar en namen de kansen voor Verschoor, om de leider aan te vallen, weer toe.

Nadat de coureurs drie ronden achter de safety car hadden gereden, kregen ze weer het sein groen. En Richard Verschoor viel onmiddellijk aan en maakte hierbij gebruik van zijn DRS. Hij kwam naast Vips en verschalkte hem nog voor de eerste bocht na het rechte stuk. Verschoor pakte de leiding.

Er resteerde op dat moment nog negen ronden en het werd ontzettend spannend, want Red Bull-junior Jüri Vips was niet van plan om zijn pole position verloren te laten gaan. Maar ondanks enkele felle aanvallen, op het rechte stuk, wist Verschoor stand te houden. Richard Verschoor ga de leiding niet meer uit handen en ging er met de zege van door.

Richard Verschoor is de eerste Nederlander die de F3 Grand Prix van Macau op zijn naam weet te zetten. Een zeer knappe prestatie.

Herbeleef de GP van Macau 2019

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.