Richard Verschoor wint de F3 Grand Prix van Macau 2019

Richard Verschoor heeft de F3 Grand Prix van Macau op zijn naam gezet. Verschoor maakte een geweldige start mee en claimde - nadat hij als vierde startte - nog voor de eerste bocht P2.

Richard Verschoor wint de F3 Grand Prix van Macau 2019
© MP Motorsport

De Nederlandse MP Motorsport-coureur startte vanaf de vierde plek en na een superstart de tweede plek in de race te pakken, later na de safety car, verschalkte Verschoor de leider in de race, Jüri Vips, en gaf de positie nooit meer af.

Richard Verschoor had zich zaterdag als vierde gekwalificeerd en stond zodoende op de tweede startrij voor de Macau GP, die over 18 ronden werd verreden. Na de start pikte Verschoor meteen twee plekken in en kwam als tweede door. Jüri Vips, die vanaf pole was gestart, leidde op dat moment de race nog en leek een beetje weg te lopen bij de rest.

Met nog twaalf ronden te gaan knalde Ferdinand von Habsburg zijn bolide hard in de muur, de brokstukken lagen verspreid over de baan. Dus dat was voor de wedstrijdleiding reden om een safety car op de baan te brengen. Hierdoor schoof het veld weer in elkaar en namen de kansen voor Verschoor, om de leider aan te vallen, weer toe.

Nadat de coureurs drie ronden achter de safety car hadden gereden, kregen ze weer het sein groen. En Richard Verschoor viel onmiddellijk aan en maakte hierbij gebruik van zijn DRS. Hij kwam naast Vips en verschalkte hem nog voor de eerste bocht na het rechte stuk. Verschoor pakte de leiding.

Er resteerde op dat moment nog negen ronden en het werd ontzettend spannend, want Red Bull-junior Jüri Vips was niet van plan om zijn pole position verloren te laten gaan. Maar ondanks enkele felle aanvallen, op het rechte stuk, wist Verschoor stand te houden. Richard Verschoor ga de leiding niet meer uit handen en ging er met de zege van door.

Richard Verschoor is de eerste Nederlander die de F3 Grand Prix van Macau op zijn naam weet te zetten. Een zeer knappe prestatie.

Herbeleef de GP van Macau 2019

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.