Eerste Nederlander ooit

Richard Verschoor wint de F3 Grand Prix van Macau 2019

Richard Verschoor heeft de F3 Grand Prix van Macau op zijn naam gezet. Verschoor maakte een geweldige start mee en claimde - nadat hij als vierde startte - nog voor de eerste bocht P2.

Richard Verschoor wint de F3 Grand Prix van Macau 2019
© MP Motorsport

De Nederlandse MP Motorsport-coureur startte vanaf de vierde plek en na een superstart de tweede plek in de race te pakken, later na de safety car, verschalkte Verschoor de leider in de race, Jüri Vips, en gaf de positie nooit meer af.

Richard Verschoor had zich zaterdag als vierde gekwalificeerd en stond zodoende op de tweede startrij voor de Macau GP, die over 18 ronden werd verreden. Na de start pikte Verschoor meteen twee plekken in en kwam als tweede door. Jüri Vips, die vanaf pole was gestart, leidde op dat moment de race nog en leek een beetje weg te lopen bij de rest.

Met nog twaalf ronden te gaan knalde Ferdinand von Habsburg zijn bolide hard in de muur, de brokstukken lagen verspreid over de baan. Dus dat was voor de wedstrijdleiding reden om een safety car op de baan te brengen. Hierdoor schoof het veld weer in elkaar en namen de kansen voor Verschoor, om de leider aan te vallen, weer toe.

Nadat de coureurs drie ronden achter de safety car hadden gereden, kregen ze weer het sein groen. En Richard Verschoor viel onmiddellijk aan en maakte hierbij gebruik van zijn DRS. Hij kwam naast Vips en verschalkte hem nog voor de eerste bocht na het rechte stuk. Verschoor pakte de leiding.

Er resteerde op dat moment nog negen ronden en het werd ontzettend spannend, want Red Bull-junior Jüri Vips was niet van plan om zijn pole position verloren te laten gaan. Maar ondanks enkele felle aanvallen, op het rechte stuk, wist Verschoor stand te houden. Richard Verschoor ga de leiding niet meer uit handen en ging er met de zege van door.

Richard Verschoor is de eerste Nederlander die de F3 Grand Prix van Macau op zijn naam weet te zetten. Een zeer knappe prestatie.

Herbeleef de GP van Macau 2019

Gerelateerde onderwerpen Formule 3KNAF Talent FirstMacau GP 2019MP MotorsportRichard Verschoor
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.