Richard Verschoor verlengt met MP Motorsport verblijf in FIA F3

Macau-winnaar Richard Verschoor heeft besloten zijn verblijf in de FIA Formule 3 met een seizoen te verlengen. De 19-jarige coureur uit Benschop blijft daarvoor bij MP Motorsport. Ook blijft hij deel uitmaken van TeamNL, het talententeam van de KNAF.

Richard Verschoor verlengt met MP Motorsport verblijf in FIA F3
© Sebastiaan Rozendaal/Dutch Photo Agency

Verschoor kiest voor een tweede jaar in de FIA F3 nadat hij 2019 afsloot met een waar hoogtepunt – een glorieuze overwinning in de FIA Formula 3 World Cup in de straten van Macau. Het succes kwam na een jaar waarin Verschoor drie keer een vierde plaats liet noteren, eerst op Paul Ricard, daarna twee keer op Monza, het sterkste weekend van zijn eerste seizoen in de FIA F3.

Bij het FIA F3-team van MP Motorsport krijgt Verschoor - die in november vorig jaar de Grand Prix van Macau won en daarmee geschiedenis schreef - gezelschap van zijn landgenoot Bent Viscaal en de Oostenrijker Lukas Dunner, van wie de contracten met MP al eerder werden bekendgemaakt. Daarnaast blijft de KNAF Verschoor steunen via het TeamNL-programma. De KNAF staat al achter Verschoor sinds zijn periode in de karts.

"Ik ben blij dat ik samen met MP Motorsport en TeamNL mag doorgaan in de FIA Formule 3", laat een opgetogen Verschoor weten, die tot enkele jaren geleden nog deel uit maakte van het Red Bull-juniorenprogramma. "Vorig jaar hadden we in de tweede helft van het seizoen een stijgende lijn te pakken, met aan het slot die grandioze zege in Macau, waar alles klikte. Die lijn wil ik in 2020 doorzetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik voorin kan meestrijden."

"Het is goed nieuws dat we onze samenwerking met Richard kunnen voortzetten", aldus Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. "Vorig jaar hebben we in de FIA F3 al goede dingen laten zien, maar nu willen we echt voor podia en meer overwinningen gaan."

Verschoor begint in 2020 aan zijn vijfde seizoen in de autosport. In 2016 debuteerde hij met twee titels in de Formule 4. Daarna volgde anderhalf seizoen in de Formule Renault, waarna Verschoor halverwege 2018 de overstap maakte naar de GP3, de voorloper van het huidige FIA F3-kampioenschap.

Gerelateerde onderwerpen Formule 3Bent ViscaalKNAF Talent FirstLukas DunnerMP MotorsportRichard VerschoorSander DorsmanTeamNL
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.