Richard Verschoor verlengt met MP Motorsport verblijf in FIA F3

Richard Verschoor verlengt met MP Motorsport verblijf in FIA F3
© Sebastiaan Rozendaal/Dutch Photo Agency

Macau-winnaar Richard Verschoor heeft besloten zijn verblijf in de FIA Formule 3 met een seizoen te verlengen. De 19-jarige coureur uit Benschop blijft daarvoor bij MP Motorsport. Ook blijft hij deel uitmaken van TeamNL, het talententeam van de KNAF.

Verschoor kiest voor een tweede jaar in de FIA F3 nadat hij 2019 afsloot met een waar hoogtepunt – een glorieuze overwinning in de FIA Formula 3 World Cup in de straten van Macau. Het succes kwam na een jaar waarin Verschoor drie keer een vierde plaats liet noteren, eerst op Paul Ricard, daarna twee keer op Monza, het sterkste weekend van zijn eerste seizoen in de FIA F3.

Bij het FIA F3-team van MP Motorsport krijgt Verschoor - die in november vorig jaar de Grand Prix van Macau won en daarmee geschiedenis schreef - gezelschap van zijn landgenoot Bent Viscaal en de Oostenrijker Lukas Dunner, van wie de contracten met MP al eerder werden bekendgemaakt. Daarnaast blijft de KNAF Verschoor steunen via het TeamNL-programma. De KNAF staat al achter Verschoor sinds zijn periode in de karts.

"Ik ben blij dat ik samen met MP Motorsport en TeamNL mag doorgaan in de FIA Formule 3", laat een opgetogen Verschoor weten, die tot enkele jaren geleden nog deel uit maakte van het Red Bull-juniorenprogramma. "Vorig jaar hadden we in de tweede helft van het seizoen een stijgende lijn te pakken, met aan het slot die grandioze zege in Macau, waar alles klikte. Die lijn wil ik in 2020 doorzetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik voorin kan meestrijden."

"Het is goed nieuws dat we onze samenwerking met Richard kunnen voortzetten", aldus Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. "Vorig jaar hebben we in de FIA F3 al goede dingen laten zien, maar nu willen we echt voor podia en meer overwinningen gaan."

Verschoor begint in 2020 aan zijn vijfde seizoen in de autosport. In 2016 debuteerde hij met twee titels in de Formule 4. Daarna volgde anderhalf seizoen in de Formule Renault, waarna Verschoor halverwege 2018 de overstap maakte naar de GP3, de voorloper van het huidige FIA F3-kampioenschap.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.