Mercedes neemt Frederik Vesti op in hun juniorenprogramma

Frederik Vesti is toegevoegd aan het juniorenprogramma van Mercedes. De 19-jarige Deen debuteerde in 2020 in de Formule 3 en werd vierde in het kampioenschap, rijdend voor Prema Racing. De opname in het Mercedes-programma houdt wel in dat Festi verkast van Prema naar ART Grand Prix.

Mercedes neemt Frederik Vesti op in hun juniorenprogramma
© Facebook | Frederik Vesti in actie in 2020 voor Prema Racing.

Frederik Vesti is opgenomen in het juniorenprogramma van Mercedes. Vesti gooide hoge ogen in zijn debuutseizoen in de Formule 3. Uitkomend voor Prema Racing wist de 19-jarige coureur drie zeges te pakken en eenmaal als tweede over de streep te komen. Voorlopig bewandelt de Deen dezelfde route als George Russell, die ook twee seizoen voor ART Grand Prix reed, om vervolgens in 2019 te debuteren in de Formule 1.

Frederik Vesti is zeer verheugd met de nieuwe ontwikkeling. "Werken met Mercedes, het beste team ter wereld is een enorme boost voor mijn carrière en ik kijk er echt naar uit om in de toekomst een sterke relatie met het team op te bouwen", aldus Vesti.

"Zijn titelwinst in het Formula Regional European Championship in 2019 was indrukwekkend en vorig jaar was hij zeer consistent in de FIA ​​F3", aldus een lovende Gwen Lagrue, die verantwoordelijk is voor jonge Mercedes-coureurs. "We kijken ernaar uit om hem te verwelkomen in de Mercedes-familie en hem dit seizoen te zien vechten voor de titel in de FIA ​​F3!"

Frederik Vesti wordt de teamgenoot van onder andere Alexander Smolyar. De derde teamgenoot bij ART Grand Prix is nog niet bekendgemaakt.

Gerelateerde onderwerpen Formule 3Art Grand PrixFrederik Vesti
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.