Video: Mick Schumacher en Roy Nissany knallen tegen elkaar

Mick Schumacher kende een dramatische F2-kwalificatie. De laatste kwalificatie van het seizoen 2020 moest in zijn voordeel eindigen, maar het liep anders. De Duitse leider in het kampioenschap tikte in de slotfase Roy Nissany aan, die op zijn beurt weer over de Prema-coureur heen kwam. Code rode en einde kwalificatie, die overigens door Yuki Tsunoda als snelste werd afgesloten.

Video: Mick Schumacher en Roy Nissany knallen tegen elkaar
© Screenshot FIA F2 | Mick Schumacher en Rosy Nissany komen met elkaar in contact.

Yuki Tsunoda scoorde poleposition en de bijbehorende 4 punten. De Japanner verzekerde zichzelf daardoor van tenminste de vierde plaats in het kampioenschap. En daarmee heeft de Red Bull-Honda-junior voldoende punten op zijn racelicentie om voor de superlicentie te gaan.

Heel wat minder verging het Mick Schumacher. Samen met zijn teamgenoot Robert Shwartzman bleef hij langdurig in de pitstraat staan, terwijl de rest van het veld de eerste run ging doen. Het duo ging pas laat de baan op, in de hoop zo min mogelijk verkeer tegen te komen, maar dat pakte verkeerd uit. Een aparte tactiek, die Robert Shwartzman later opgaf. De Rus kwalificeerde zich uiteindelijk nog als vierde.

Mick Schumacher moest het met P18 doen, terwijl zijn rivaal Callum Ilott de negende startpositie wist te bemachtigen. Check hieronder de video van de aanvaring die de aanstaande Haas Formule 1-coureur had met Roy Nissany.

Gerelateerde onderwerpen Formule 2F2 nieuwsF2 Sakhir 2020Mick SchumacherPrema RacingRoy Nissany
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.