Tsunoda wint F2-thriller in Sakhir, P6 voor Ilott en Schumacher rijdt knap naar P7

Tsunoda kwam, zag en overwon in Sakhir. Mick Schumacher reed een briljante inhaalrace en finishte een plaats achter zijn grote rivaal Callum Ilott. De titelstrijd wordt morgen beslist tijdens de sprintrace.

Tsunoda wint F2-thriller in Sakhir, P6 voor Ilott en Schumacher rijdt knap naar P7
© Screenshot | Yuki Tusnoda wint de feature face in Sakhir 2020.

Yuki Tsunoda kwam als polesitter niet goed weg en Mazepin pakte meteen de leiding. Robert Shwartzman kwam ook goed weg want de Rus lag al na een paar bochten tweede. De teamgenoot van Schumacher had zich als vierde gekwalificeerd. Christiaan Lundgaard kende een dramatische start. De coureur uit Denemarken zakte helemaal terug naar de achterhoede.

Schumacher zelf moest van achteren komen, maar kende een zeer strakke eerste ronde. De Duitser werkte zich al snel op naar P13 en voerde de druk op bij Théo Pourchaire. Het duurde niet lang voordat de leider in het klassement de Fransman inrekende. Tsunoda had ondertussen Shwartzman gepasseerd. De Japanner ging in de achtervolging bij Mazepin die een klein gaatje had geslagen.

In de 17de ronde van de race kwam Ilott binnen voor zijn stop. Mazepin en Tsunoda waren kort daarvoor gestopt. Drugovich erfde zo de leiding in de race voor Zhou. Dan Ticktum die de race als 8ste aanving lag mede door de pitstops van anderen in de 21ste ronde op podiumkoers. Schumacher kon een goed tempo vasthouden en sloot aan achter Ticktum. Ilott had zijn handen vol in het gedrang. Na zijn pitstop lag hij 12de, maar het lukte niet echt om daar snel wat aan te doen.

Doordat het circuit zo kort is, waren er veel gevechten op de baan waarneembaar. Shwartzman had de smaak goed te pakken en was een van de weinige coureurs die al snel wist terug te keren in de top 10 na zijn stop. In de 29ste ronde kwam Zhou binnen voor vers rubber. Schumacher ging aan het begin van ronde 30 naar binnen voor de softs. Hij viel wel terug naar de 13de stek. Nadat iedereen binnen was geweest voor vers rubber, ging Mazepin weer aan de leiding.

Het voordeel van Schumacher was dat hij zachtere en dus snellere banden tot zijn beschikking had dan Ilott. Ilott was inmiddels weer doorgeschoven naar P6. Langzaam, maar zeker keerde Schumacher terug in de top 10. Dan Ticktum zag de Prema van Schumacher in de 37ste ronde voorbij komen. Ook Piquet werd verschalkt door de zoon van Michael Schumacher.

Tsunoda, Drugovich en Zhou wisten tegen het einde van de race Shwartzman te passeren. Het vervelende voor Zhou was dat hij een tijdstraf kreeg van 5 seconden voor het te hard rijden in de pits. Tsunoda had echter nog honger en slaagde erin om Mazepin te passeren. De Rus kreeg het lastig en zag ook Zhou de tweede plaats van hem afpakken.

Of het drama nog niet compleet was, pakte Drugovich P3 af van Mazepin, maar dat liet de toekomstige coureur van Haas niet zomaar gebeuren. In de voorlaatste ronde pakte hij de laatste plek voor het ereschavot weer terug.

Tsunoda won de race voor Zhou en Mazepin. Ilott kwam niet verder dan P6, maar Schumacher werd 7de. De Duitser reed een geweldige inhaalrace waardoor de schade in het kampioenschap beperkt is gebleven.

Gerelateerde onderwerpen Formule 2Callum IlottCarlinF2 nieuwsF2 Sakhir 2020Felipe DrugovichMick SchumacherMP MotorsportUNI VirtuosiYuki Tsunoda
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.