Roy Nissany wordt de teamgenoot van Marcus Armstrong bij DAMS

Roy Nissany gaat in 2021 samen met Ferrari-junior Marcus Armstrong voor het Formule 2-team van DAMS rijden. Dat is vandaag officieel bekendgemaakt door DAMS.

Roy Nissany wordt de teamgenoot van Marcus Armstrong bij DAMS
© Williams F1

Williams-testcoureur Roy Nissany's Formule 2 carrière krijgt in 2021 een vervolg. De Israëliër is vandaag aangekondigd door het team van DAMS. Het wordt het derde seizoen voor Nissany, nadat hij in 2018 voor het team van Campos uitkwam en vorig jaar voor Trident reed. Zijn beste resultaat was de achtste plaats in de hoofdrace op Spa-Franchorchamps, wat hem zijn eerste pole tijdens een sprintrace opleverde.

De Israëliër die niet bepaald geroemd wordt om zijn geweldige acties is erg blij en dankbaar dat hij bij DAMS in 2021 nogmaals kan uitkomen in de Formule 2. "Ik ben zeer verheugd dat ik deel mag uitmaken van een gerespecteerd team zoals DAMS", zei Nissany in reactie op het nieuws.

"DAMS heeft een ongelooflijke geschiedenis op dit niveau en een sterke reputatie in Formule 2, ik ben zo blij dat ik me bij hen kan voegen. Hopelijk kunnen we voorin het veld meestrijden. Ik denk dat we een opwindende reis voor ons hebben, dus ik kan niet wachten om te beginnen."

Het F2-team van DAMS wist in 2020 tot een enkele zege te komen. Dan Ticktum, waarvan eerder deze week bekend werd dat hij naar Carlin verkast, was de coureur die de enkele zege op zijn naam zette.

Gerelateerde onderwerpen Formule 2DAMSF2 nieuwsFormule 2 2021Marcus ArmstrongRoy Nissany
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.