Nyck de Vries wint hoofdrace Sochi en wordt F2-kampioen

Nyck de Vries heeft zaterdagmiddag de F2-titel 2019 veiliggesteld, door de hoofdrace op Sochi Autodrom te winnen. Titelrivaal Nicolas Latifi werd tweede in de race.

Nyck de Vries wint hoofdrace Sochi en wordt F2-kampioen
© LAT Images

Nyck de Vries schreef zaterdag historie door als eerste Nederlander het Formule 2-kampioenschap te winnen. De Vries startte vanaf pole en maakte een bliksemstart mee. Na de eerste drie ronden had hij een voorsprong van twee seconden op Latifi.

Maar daarna werd Latifi ingehaald door Luca Ghiotto, die op de medium banden gestart. Dit in tegenstelling tot De Vries en Latifi, die op de soft banden waren gestart. De soft banden gingen er snel aan, en ook De Vries moest er aan geloven.

Aan het einde van ronde 6 ging de pitstraat open voor het verplichte nummer bij de teams, de bandenwissel. Dr Vries maakte daarvan direct gebruik en dook meteen de pits in voor vers en medium rubber. Hij keerde als zesde terug op de baan.

Ghiotto leidde de dans en was intussen uitgelopen tot meer dan vijf seconden op de nummer twee in de, Mick Schumacher, die op de tweede plaats reed. Ghiotto zou de leiding niet meer uit handen geven, tot op vier ronden van de finishvlag. De Italiaan moest ook nog naar binnen voor de verplichte bandenwissel.

Nyck de Vries nam het stokje van Ghiotto met beide handen over en had daarmee weer de leiding in de wedstrijd. De Vries gaf zijn positie niet meer uit handen en ging zegevierend over de eindstreep. Latifi en Ghiotto maakten het podium compleet.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.