Nyck de Vries wint hoofdrace Sochi en wordt F2-kampioen

Nyck de Vries heeft zaterdagmiddag de F2-titel 2019 veiliggesteld, door de hoofdrace op Sochi Autodrom te winnen. Titelrivaal Nicolas Latifi werd tweede in de race.

Nyck de Vries wint hoofdrace Sochi en wordt F2-kampioen
© LAT Images

Nyck de Vries schreef zaterdag historie door als eerste Nederlander het Formule 2-kampioenschap te winnen. De Vries startte vanaf pole en maakte een bliksemstart mee. Na de eerste drie ronden had hij een voorsprong van twee seconden op Latifi.

Maar daarna werd Latifi ingehaald door Luca Ghiotto, die op de medium banden gestart. Dit in tegenstelling tot De Vries en Latifi, die op de soft banden waren gestart. De soft banden gingen er snel aan, en ook De Vries moest er aan geloven.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Aan het einde van ronde 6 ging de pitstraat open voor het verplichte nummer bij de teams, de bandenwissel. Dr Vries maakte daarvan direct gebruik en dook meteen de pits in voor vers en medium rubber. Hij keerde als zesde terug op de baan.

Ghiotto leidde de dans en was intussen uitgelopen tot meer dan vijf seconden op de nummer twee in de, Mick Schumacher, die op de tweede plaats reed. Ghiotto zou de leiding niet meer uit handen geven, tot op vier ronden van de finishvlag. De Italiaan moest ook nog naar binnen voor de verplichte bandenwissel.

Nyck de Vries nam het stokje van Ghiotto met beide handen over en had daarmee weer de leiding in de wedstrijd. De Vries gaf zijn positie niet meer uit handen en ging zegevierend over de eindstreep. Latifi en Ghiotto maakten het podium compleet.

Gerelateerde onderwerpen Formule 2F2 GP RuslandLuca GhiottoNicholas LatifiNyck de Vries
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.