VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Nyck de Vries wint hoofdrace Sochi en wordt F2-kampioen

Nyck de Vries wint hoofdrace Sochi en wordt F2-kampioen
© LAT Images

Nyck de Vries heeft zaterdagmiddag de F2-titel 2019 veiliggesteld, door de hoofdrace op Sochi Autodrom te winnen. Titelrivaal Nicolas Latifi werd tweede in de race.

Nyck de Vries schreef zaterdag historie door als eerste Nederlander het Formule 2-kampioenschap te winnen. De Vries startte vanaf pole en maakte een bliksemstart mee. Na de eerste drie ronden had hij een voorsprong van twee seconden op Latifi.

Maar daarna werd Latifi ingehaald door Luca Ghiotto, die op de medium banden gestart. Dit in tegenstelling tot De Vries en Latifi, die op de soft banden waren gestart. De soft banden gingen er snel aan, en ook De Vries moest er aan geloven.

Aan het einde van ronde 6 ging de pitstraat open voor het verplichte nummer bij de teams, de bandenwissel. Dr Vries maakte daarvan direct gebruik en dook meteen de pits in voor vers en medium rubber. Hij keerde als zesde terug op de baan.

Ghiotto leidde de dans en was intussen uitgelopen tot meer dan vijf seconden op de nummer twee in de, Mick Schumacher, die op de tweede plaats reed. Ghiotto zou de leiding niet meer uit handen geven, tot op vier ronden van de finishvlag. De Italiaan moest ook nog naar binnen voor de verplichte bandenwissel.

Nyck de Vries nam het stokje van Ghiotto met beide handen over en had daarmee weer de leiding in de wedstrijd. De Vries gaf zijn positie niet meer uit handen en ging zegevierend over de eindstreep. Latifi en Ghiotto maakten het podium compleet.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Stelling: De tijdstraf van 10 sec. en de twee strafpunten was een te zware straf voor Hamilton
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.