VT114 aug - 11:00
VT214 aug - 15:00
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Nyck de Vries begint aan derde Formule 2 seizoen

Nyck de Vries begint aan derde Formule 2 seizoen
©F2 Media

Komend seizoen zal Nyck de Vries voor de derde keer deelnemen aan het Formule 2 seizoen. De coureur uit Sneek heeft afgelopen winter de overstap gemaakt naar topteam ART wat in 2018 kampioen wist te worden met Formule 1 coureur George Russell. De Vries heeft tijdens de afgelopen testdagen weten te imponeren en zet zijn zinnen op een Formule 1 stoeltje voor 2020.

Hij kwam meteen in een warm bad terecht toen de jonge coureur uit Friesland voor het eerst mocht testen namens ART. Afgelopen week verliepen de eerste drie testdagen naar wens en was De Vries tijdens drie van de zes sessies het snelste. De 24-jarige coureur heeft al behoorlijk veel ervaring opgedaan in de opstapklasse naar de Formule 1. In 2017 debuteerde hij bij het team van Rapax. Zijn eerste overwinning kwam al snel nadat hij in Monaco als eerste over de eindstreep kwam in de sprintrace. In Azerbeidzjan eindigde hij tijdens de hoofdrace als tweede en in Hongarije werd hij twee keer derde. Voor Spa-Francorchamps maakte De Vries de overstap naar Racing Engineering waarbij hij tweede werd in de sprintrace. Uiteindelijk werd hij als 7de geklasseerd in het kampioenschap met 114 punten.

Voor 2018 stapte De Vries over naar het Italiaanse Prema Racing waar Charles Leclerc een jaar eerder de titel mee opeiste. In de sprintrace van Azerbeidzjan kwam hij als tweede over de eindstreep en tijdens de hoofdrace van Barcelona herhaalde hij dit kunstje. In Frankrijk op het circuit van Paul Ricard won hij zijn eerste race voor Prema op de zondag (sprintrace). Op de Hungaroring in Hongarije volgde tijdens de hoofdrace de tweede zege voor De Vries en op het circuit van Spa-Francorchamps in België wist hij heel veel Nederlandse fans op de zaterdag enthousiast te krijgen met opnieuw een overwinning. In Rusland werd de Prema coureur tijdens de hoofdrace nog een keer derde. Na de seizoensfinale in Abu-Dhabi eindigde hij als vierde in het klassement met 184 punten.

Voor 2019 heeft Nyck de Vries opnieuw een transfer gemaakt. Dit keer zal hij uit gaan komen voor de Franse equipe van ART. Het seizoen zal van start gaan in het weekend van 31 maart in Bahrein.

Door: Julian Verheul0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.