Nikita Mazepin krijgt tijdstraft na incident met Felipe Drugovich

Huidig F2-coureur en toekomstig Formule 1-coureur Nikita Mazepin heeft van de FIA-stewards een boete gekregen vanwege zijn agressieve rijgedrag wat hij kort voor het einde van de Formule 2- race van zaterdag liet zien. De Rus verdedigde zijn derde positie, hij probeerde de Braziliaan Felipe Drugovich achter zich te houden en schuwde daarbij geen agressieve actie.

Nikita Mazepin krijgt tijdstraft na incident met Felipe Drugovich
© FIA F2 media

Mazepin kreeg voor het incident met Drugovich een tijd penalty van vijf seconden. Tijdens de F2 race in België kreeg de Rus al een vergelijkbare straf nadat hij Yuki Tsunoda daar van de baan afduwde en zodoende de leiding verloor.

Als gevolg van deze straf verloor Mazepin zijn podium plek en viel hij terug naar de negende positie. Daarnaast kreeg de Rus ook nog eens 2 strafpunten- waarvan hij er dit jaar al 11 bij elkaar had gesprokkeld.

Check hieronder een van de incidenten

Gerelateerde onderwerpen Formule 2F2 nieuwsF2 Sakhir 2020Felipe DrugovichMP MotorsportNikita Mazepin
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.