VT125 sep - 10:00
VT225 sep - 14:00
VT326 sep - 11:00
QUALI26 sep - 14:00
RACE27 sep - 13:10

Mick Schumacher gaat als zesde over de meet, voor Nyck de Vries

Mick Schumacher gaat als zesde over de meet, voor Nyck de Vries
© FIA F2 Media

Mick Schumacher mocht tijdens zijn tweede Formule 2 race van pole vertrekken. De 20-jarige zoon van legende Michael Schumacher maakt tot op heden veel indruk gedurende zijn weg naar de Formule 1.

De kleine Schumi kwam goed van zijn plaats en behield de leiding bij de eerste doorkomst. Nyck de Vries kwam in aanraking met Louis Delétraz en Jack Aitken wat de Nederlander een aantal posities kostte.

Sérgio Sette Câmara wist Schumacher te pakken aan het begin van de derde ronde. Ook Ghiotto verschalkte de Prema-coureur waarna de rookie het lastiger kreeg om het tempo vol te houden. Het is voor Schumacher ook erg wennen aangezien hij dit seizoen voor het eerst kennis zal gaan maken met de Pirelli-banden. Het Italiaanse rubber staat erom bekend dat ze lastig zijn om te managen. Ghiotto nam ondertussen de leiding over van Sette Câmara die Latifi in zijn spiegels zag zitten. Nyck de Vries herstelde langzaam maar zeker van de eerste ronde en passeerde na 6 ronden ook Schumacher voor de vierde plaats.

Schumacher kreeg de smaak later in de race weer te pakken want in de 10de ronde wist hij de aansluiting weer een beetje te vinden bij De Vries. Louis Delétraz wist op zijn beurt geen aansluiting te vinden bij Schumi. Ghiotto die ondertussen een behoorlijk gat wist te trekken in vergelijking met de rest, besloot om na 12 ronden over te stappen naar een nieuw setje banden. In de sprintrace is een pitstop niet verplicht, maar de banden slijten enorm hard in Bahrein. Ook De Vries kwam naar binnen voor nieuwe sloffen waardoor Schumacher terugkeerde naar P3.

Aangezien er een aantal coureurs toch een stop hadden gemaakt, ontstonden er grote verschillen tussen de rondetijden. De coureurs die buiten bleven kregen namelijk met slijtage te maken wat zorgde voor een mindere pace. Ghiotto maakte weer zijn comeback naar voren en de leiders van de race Sette Câmara en Latifi kregen steeds meer druk van achteren. De Italiaan maakte de verwachtingen waar en verschalkte ze allebei en nam zo de leiding weer in handen en veroverde zijn eerste zege van het jaar.

Mick Schumacher kwam keurig als zesde over de eindstreep voor De Vries. Het is vooral een kwestie van leren en begrijpen voor de jonge Duitser. De Vries zal minder vrolijk zijn aangezien hij is begonnen aan zijn derde seizoen in de Formule 2.

Door: Julian Verheul0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Gaat Max Verstappen in 2020 nog een Grand Prix winnen?
Volgende F1 Grand Prix
Rusland
vrijdag 25 september 2020
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 26 september 2020
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 27 september 2020
13:10 - 15:10Race
Meer GP Rusland
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.