Mick Schumacher en Callum Ilott kunnen zich geen fouten veroorloven

Na een spannende hoofdrace is de titelstrijd nog zenuwslopender geworden. Mick Schumacher heeft 6 punten verloren op rivaal Callum Ilott en met nog drie races te gaan, ligt alles nog open.

Mick Schumacher en Callum Ilott kunnen zich geen fouten veroorloven
© Prema Racing

De Brit Callum Ilott deed bijna alles wat hij kon doen op de zaterdagochtend in Bahrein. De coureur van Virtuosi startte vanaf pole, maar moest Felipe Drugovich voor zich dulden bij de finish. Mick Schumacher kende geen goede kwalificatie en moest vanaf P10 vertrekken. De zoon van Michael Schumacher deed zijn naam eer aan door binnen een half rondje al als 4de te worden weergeven.

Schumacher voerde de druk gedurende de race op bij Ilott. Schumacher reed namelijk op hardere banden dan Ilott tijdens diens eerste stint. Het gevolg daarvan was dat Schumacher pas laat naar binnen hoefde te komen voor nieuw rubber. Achteraf gezien had Prema hem iets eerder naar binnen moeten roepen. Niet alleen Ilott kwam voor Schumacher terecht door diens stop, maar vijf andere coureurs ook.

Uiteindelijk werkte Schumacher zich op naar P4. De leiding in het kampioen heeft hij nog altijd in zijn bezit. Met een marge van 12 punten, is er geen ruimte beschikbaar om enig foutje te maken. Morgen om 11:10 zal de sprintrace worden verreden. De top 8 van vandaag wordt de omgekeerde volgorde voor de grid van morgen. Dat betekent dat Ilott als 7de zal vertrekken omdat hij vandaag als 2de wist te finishen en Schumacher zal als 5de starten.

De sprintrace telt 23 rondes en de coureurs hoeven geen verplichte pitstop te maken zoals bij de hoofdrace. Tenslotte krijgt de winnaar 15 punten in plaats van 25 punten zoals vandaag. De coureur die de snelste raceronde weet te klokken en in de top 10 eindigt, krijgt 2 extra punten.

Het Formule 1-seizoen was aan de kop wellicht niet zo spannend, maar in de Formule 2 is dat een heel ander verhaal. Een ding staat in elk geval vast, de titelstrijd kan pas volgend weekend definitief worden beslist. Dan rijden we op hetzelfde circuit, maar wel op een andere lay-out.

Gerelateerde onderwerpen Formule 2Callum IlottCarlinF2 Bahrein 2020F2 nieuwsFelipe DrugovichMick SchumacherMP MotorsportPrema RacingYuki Tsunoda
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.