VT1 7 aug - 12:00
VT2 7 aug - 16:00
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Mercedes-protegé George Russell wint Formule 2 titel, De Vries vierde

Mercedes-protegé George Russell wint Formule 2 titel, De Vries vierde
©FIA F2 Media

De hoofdrace van de Formule 2 zou beslissen wie kampioen ging worden. George Russell en Alexander Albon vochten deze strijd uit. De Brit mocht vanaf pole starten met Nyck de Vries naast hem die veel beter van zijn plaats kwam.

Alexander Albon kwam niet weg bij de start net als Sette Camara en Latifi werd vol aangereden door Fukuzumi. Albon en Sette Camara konden alsnog achteraan aansluiten toen de Safety Car de baan opkwam. De brokstukken vlogen bij de start alle kanten op en zelfs wedstrijddirecteur Charlie Whiting moest dekking zoeken. Het verschil tussen Russell en Albon bedroeg 37 punten waardoor Albon het al lastig zou hebben zonder deze beroerde start. Nyck de Vries kwam 13 punten tekort om Lando Norris voorbij te gaan voor de derde stek in het kampioenschap.

Na 6 ronden achter de Safety Car was het veld weer vrij om te racen. George Russell had gelijk de aansluiting bij De Vries en raakte de Nederlander. Zowel De Vries als Russell konden op dezelfde posities verder rijden. Albon reed al snel op P13 na de Safety Car-fase. Russell ging in de negende ronde de pits binnen voor nieuwe banden. De Vries zou nog een ronde buiten blijven om Russell te coveren. Ook Lando Norris ging net als De Vries naar binnen in de 10de ronde. De coureur uit Friesland kende geen lekkere stop en Russell kwam er alsnog voorbij.

Luca Ghiotto bleef buiten en ging aan kop voor Russell, De Vries, Markelov en Norris. Albon kende een prachtige strijd met Norris en Deletraz. De Vries had na zijn stop moeite om Russell bij te houden. Het onderlinge verschil werd bijna twee seconden wat veel is in de Formule 2. Albon viel steeds meer terug naar achteren terwijl Russell alleen maar sneller ging. Wat voor Albon ook niet goed uitpakte, is dat de wedstrijdleiding besloot om een klok in te voeren in plaats van alle geplande rondjes af te tikken. De reden hiervoor was het tijdverlies wat ontstond na de startcrash.

Met nog 20 minuten te gaan wist De Vries het gat naar Russell te verkleinen naar 1.6 seconden. Luca Ghiotto wist de race te controleren, maar had nog altijd een pitstop op de planning staan. De vice-kampioen van de Europese Formule 3 Daniel Ticktum maakt dit weekend zijn debuut bij Arden. De junior-coureur van Red Bull heeft nog geen duidelijkheid gegeven voor 2019. Tijdens de hoofdrace vocht de jonge hond wel gelijk om een punt. Ticktum werd echter elfde, wat inhield dat hij net buiten de boot viel. Ghiotto sneed ondertussen een stuk van de bocht af waarna hij een vijf seconden tijdstraf ontving.

Na de stop van Ghiotto keerde Russell terug aan de leiding voor Markelov en De Vries. Ghiotto loste zijn straf in tijdens de pits en verschalkte Norris en De Vries. De Vries verloor hierdoor de derde plaats en moest genoegen nemen met P4. George Russell won voor de 7de keer dit seizoen en had daarmee de titel gewonnen.

Door: Julian Verheul0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.