Luca Ghiotto zegeviert in Formule 2, zesde plek voor De Vries

Luca Ghiotto heeft de hoofdrace op Silverstone weten te winnen in de Formule 2. De Italiaan startte als tweede achter zijn teamgenoot Guanyu Zhou. Al in de eerste ronde passeerde Ghiotto zijn stalgenoot, maar kende een pittige race. Zowel Zhou als Latifi gaven zich niet zomaar gewonnen en boden veel weerstand. Uiteindelijk wist de Virtuosi Racing-coureur te overwinnen.

Luca Ghiotto zegeviert in Formule 2, zesde plek voor De Vries
© FIA Formula 2

De start was hectisch en iedereen stond op scherp wat de coureurs op de eerste rij meteen onder druk deed zetten. Anthoine Hubert die al meerdere goede resultaten wist te behalen zoals een zege in Monaco, kwam niet van zijn plek. De coureur van Arden ging alsnog moedig de strijd aan terwijl deze al meteen verloren was. Nyck de Vries die als 7de startte kende een prima openingsfase, maar kon daarna weinig meer verrichten.

De grote concurrent van De Vries Nicholas Latifi had de smaak wel te pakken en was sneller dan Zhou en Ghiotto. Zhou moest als eerste het onderspit delven waarna het gevecht begon met Ghiotto. Voor de strijd echt los barstte gingen de coureurs in de voorhoede eerst naar binnen voor de verplichte pitstop. Na meerdere pogingen slaagde Latifi erin om Ghiotto te passeren. Laatstgenoemde bleef echter in het DRS-bereik waarna hij later in de race de coureur van DAMS voorbij stak.

Ghiotto wist te ontsnappen aan Latifi en controleerde zodoende de race tot aan het eind. De Vries bleef hangen op plaats 6 nadat hij eerste instantie Aitken en Deletraz passeerde. Aitken kon de coureur uit Friesland op het einde toch weer verschalken waardoor de ART-coureur genoegen moest nemen met schadebeperking.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister