VT125 sep - 10:00
VT225 sep - 14:00
VT326 sep - 11:00
QUALI26 sep - 14:00
RACE27 sep - 13:10

Luca Ghiotto zegeviert in Formule 2, zesde plek voor De Vries

Luca Ghiotto zegeviert in Formule 2, zesde plek voor De Vries
© FIA Formula 2

Luca Ghiotto heeft de hoofdrace op Silverstone weten te winnen in de Formule 2. De Italiaan startte als tweede achter zijn teamgenoot Guanyu Zhou. Al in de eerste ronde passeerde Ghiotto zijn stalgenoot, maar kende een pittige race. Zowel Zhou als Latifi gaven zich niet zomaar gewonnen en boden veel weerstand. Uiteindelijk wist de Virtuosi Racing-coureur te overwinnen.

De start was hectisch en iedereen stond op scherp wat de coureurs op de eerste rij meteen onder druk deed zetten. Anthoine Hubert die al meerdere goede resultaten wist te behalen zoals een zege in Monaco, kwam niet van zijn plek. De coureur van Arden ging alsnog moedig de strijd aan terwijl deze al meteen verloren was. Nyck de Vries die als 7de startte kende een prima openingsfase, maar kon daarna weinig meer verrichten.

De grote concurrent van De Vries Nicholas Latifi had de smaak wel te pakken en was sneller dan Zhou en Ghiotto. Zhou moest als eerste het onderspit delven waarna het gevecht begon met Ghiotto. Voor de strijd echt los barstte gingen de coureurs in de voorhoede eerst naar binnen voor de verplichte pitstop. Na meerdere pogingen slaagde Latifi erin om Ghiotto te passeren. Laatstgenoemde bleef echter in het DRS-bereik waarna hij later in de race de coureur van DAMS voorbij stak.

Ghiotto wist te ontsnappen aan Latifi en controleerde zodoende de race tot aan het eind. De Vries bleef hangen op plaats 6 nadat hij eerste instantie Aitken en Deletraz passeerde. Aitken kon de coureur uit Friesland op het einde toch weer verschalken waardoor de ART-coureur genoegen moest nemen met schadebeperking.

Door: Julian Verheul0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Gaat Max Verstappen in 2020 nog een Grand Prix winnen?
Volgende F1 Grand Prix
Rusland
vrijdag 25 september 2020
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 26 september 2020
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 27 september 2020
13:10 - 15:10Race
Meer GP Rusland
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.