Lirim Zendeli promoveert met MP Motorsport naar Formule 2

Het jonge Duitse autosporttalent Lirim Zendeli heeft bij MP Motorsport getekend voor een seizoen FIA Formule 2 in 2021. De 21-jarige coureur uit Bochum debuteert volgend jaar in de Formule 2 nadat hij afgelopen seizoen in het FIA Formule 3-kampioenschap een overwinning en twee pole positions op zijn naam schreef.

Lirim Zendeli promoveert met MP Motorsport naar Formule 2
© MP Motorsport | Lirim Zendeli

Door zijn deelname aan de collectieve F2-test op het circuit van Sakhir in Bahrein kreeg Zendeli vorige week al zijn eerste voorproefje van de Formule 2. Alle drie de testdagen kwam de jonge Duitser voor MP Motorsport uit, om op de laatste dag een zesde tijd te noteren. Die ervaring was voor hem overtuigend genoeg om bij het Nederlandse team een F2-contract te tekenen.

“Ik ben erg blij dat ik voor mijn debuutjaar in de Formule 2 met MP Motorsport in zee ga”, aldus Zendeli. “In 2020 won het team maar liefst vier keer, en ik kan niet wachten om in 2021 een vervolg te geven aan dat succes. De test in Bahrein was erg productief, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we vooraan kunnen meedoen zodra het seizoen begint.”

Lees verder onder de foto

Photo credit: © MP Motorsport

“Het is me een waar genoegen om Lirim welkom te heten in ons team”, zei Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. “Vanaf het moment dat hij in 2017 de overwinningen in het Duitse Formule 4-kampioenschap aan elkaar begon te rijgen, was het talent van Lirim voor ons zonneklaar. We hebben vorige week erg goed samengewerkt tijdens de test. Om die reden kijk ik uit naar een seizoen waarin we hopelijk opnieuw voor overwinningen kunnen gaan. Ik weet zeker dat Lirim in zijn F2-debuutseizoen mooie dingen kan laten zien.”

Zendeli promoveerde in 2016 vanuit de karts om zijn autosportdebuut te maken in de Duitse F4. In die klasse werd hij vierde in 2017 en won hij de titel in 2018 – in die twee seizoenen bij elkaar vergaarde hij maar liefst 13 overwinningen, 18 podiumplaatsen en 11 poles. Na een debuutseizoen in de FIA Formule 3 waarin hij meteen punten scoorde, pakte Zendeli afgelopen jaar zijn eerste F3-overwinning en daarnaast drie podiumplaatsen en nog eens twee pole positions. Met deze prestaties liet Zendeli zien dat hij klaar is voor de stap naar de Formule 2.

[Bron: Ingezonden persbericht]

Gerelateerde onderwerpen Formule 2F2 nieuwsFormule 2 2021Lirim ZendeliMP Motorsport
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.