VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Leclerc ontketend in F2-sprintrace, De Vries knap zesde

Leclerc ontketend in F2-sprintrace, De Vries knap zesde
Foto: Charles Leclerc (Prema) Bahrein 2017 - Bron: F2 Media

De tweede race op het Sakhir International Circuit in Bahrain is op spectaculaire wijze gewonnen door de Leclerc. De Monegask deed de liefhebbers van autosport smullen van een fantastische inhaalrace waarbij men maar één ding kan zeggen: Chapeau! Vlak achter hem eindigde de Italiaan Ghiotti. Derde werd de Brit Rowland Nederlander Nyck de Vries veroverde de 6e plaats.

Japanner Matsushita had recht op pole position maar startte vanuit de pitstraat door technische problemen. Daarmee hadden Ghitto en Albon zicht op een vrije baan. De Vries startte zondag op de 5e startrij op een 10e plaats met naast hem op nummer 9 de Italiaan Fuoco en achter hem de Canadees Latifi (11e plek) en Zwitser Boschung (12e plek). Nyck reed zaterdag de eerste race niet succesvol, nadat hij vanaf de eerste startrij mocht startten maar niet goed weg kwam. Hij verloor plaatsen en reed lange tijd op een 4e plaats. Na zijn pitstop bleek dat de banden keuze niet goed was, de slijtage was hoog en hij verloor rap plekken maar wist toch nog 1 punt binnen te halen. Een schrale troost. Dat maakte hij echter zondag in de sprintrace goed.

De race was nog geen ronde oud nadat deze al werd geneutraliseerd door een safety car omdat Fransman Nato in bocht 7 door King werd aangetikt en naast de baan terecht kwam. Ook Sette Camara kwam in de eerste ronde met een lekke band de pits in en een ronde later opnieuw. Ghiotto, Albon en Leclerc werden als de nummers 1, 2 en 3 achter de safety car opgevangen. Nyck de Vries viel terug naar een 12e plaats.

Nadat de safety car weer naar binnen was, vochten de twee ex GP3 coureurs Albon en Leclerc in de 4e ronde om P2 en P3. Dat gevecht werd beslist door Leclerc terwijl Albon gelijk werd ingehaald door de Brit Rowland. De Rus Markolov kwam in de 6e ronde op stoom en nam plek 4 over ten koste van Albon die al snel plaatsen verloor. Markolov ging in de 10e ronde de pits in en kwam weer op een 15e plek de baan op. Achteraf bleek een foute beslissing.

Boschung zorgde voor een gele vlag situatie in de 11e ronde nadat hij zijn auto moest parkeren naast de baan. Nyck de Vries en zijn teamgenoot de Venezolaan Cecotto streden met elkaar om de 8e en 9e plek, terwijl Fuoco op jacht was naar Ghiotto in de strijd op P3. Fuoco reed flink harder dan zijn landgenoot, maar er naar toe is één, er voorbij is een tweede. Dan is er een mysterieuze call; Plan B voor Leclerc: hij kwam de pits binnen voor zachte banden in ronde 15. Daarmee gaf hij de leiding in de wedstrijd aan Rowland. Leclerc kwam op de 13e plek, voor Malja en Markolov de baan op. Dit was in het voordeel van Nyck de Vries die een plek opschoof naar P7 en even later Albon voorbij racete naar een 6e plek.

Plan B leek te werken voor Leclerc, hij sneed als een warm mes in de boter door het veld. Na 4 rondes lag hij al weer op P7 een ronde later verschalkte de Monegask De Vries. Met nog twee ronden te gaan was Leclerc terug op het podium op P3. Een ronde later is het Ghiotto die Rowland voorbij ging en P1 veroverde. Het gevecht tussen de twee kemphanen was in het voordeel van Leclerc die kon aansluiten bij de twee koplopers met nog één ronde te gaan. In de laatste ronde ging Leclerc Rowland voorbij en was Leclerc op zoek naar Ghiotto. Het gevecht om P1 en P2 was heftig en Leclerc kon rekenen op luid gejuich toen hij net voor het einde P1 stevig in handen nam. Daarmee werd de race beslist en kwam Leclerc (PREMA Racing) als eerste over de eindstreep met achter hem de Italiaan Ghiotto (RUSSION TIME) en daarachter de Brit Rowland (DAMS). Nyck de Vries (Rapax) komt als 6e over de streep en heeft een zeer strakke race gereden.

Race 2 van de Formule 2 op het circuit was een sprintrace van 23 ronden over 124,576 kilometer in een temperatuur van 27,5 graden. De temperatuur op de baan was 37 graden met een stevige wind. De hoge temperaturen in de cockpit waren een ware slijtageslag voor de coureurs die zonder rem- en stuurbekrachtiging aan het werk waren.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.