Jong talent Verschoor in de race voor F2-stoeltje bij MP Motorsport

Een nieuw Nederlands talent heeft zich gemeld aan de poort van het wereldniveau. Richard Verschoor (18 jaar) testte afgelopen week voor het Nederlandse Formule 2 team MP Motorsport in Jerez. De Nederlander deelde het circuit met grote jongens als De Vries en Schumacher. De testdagen verliepen erg goed en zowel het team als de rijder zelf zijn tevreden, maar er is nog geen contract getekend vanwege een tekort aan budget.

Jong talent Verschoor in de race voor F2-stoeltje bij MP Motorsport
©F2 Media

Op het allerlaatste moment kreeg Verschoor het bericht dat hij mocht gaan testen voor MP Motorsport. Ondanks de korte tijd om zich klaar te maken ging het erg goed. De jonge coureur reed vorig seizoen nog in de GP3 waar hij tevens voor MP Motorsport uitkwam. "Ik ben zeker wel tevreden", vertelde Verschoor na afloop. "Er zijn nog wel dingen die beter kunnen. Op de zachtste compound moeten we meteen snel kunnen zijn aangezien we daar nu eerst twee ronden de tijd voor nodig hebben".

Verschoor denkt dat hij nog zeker twee tot drie tienden kan vinden. "Met deze bolide heb ik het gevoel dat het echt kan. De snelste coureurs zijn nu nog zes tienden sneller, maar ik weet dat ik zeker de helft daarvan kan vinden. Voor nu zijn het team en ik tevreden aangezien de potentie er is".

De reden waarom Verschoor nog geen zekerheid heeft voor een stoeltje in de Formule 2 of Formule 3 heeft te maken met het benodigde budget. De tijd begint te dringen, maar het ontbreken van een grote sponsor is het probleem. "We hebben nog een grote sponsor nodig of een aantal kleinere om het budget rond te krijgen. De kans dat een stoeltje in de Formule 3 haalbaar is, is realistisch gezien groter. "Ik hoop dat deze test gaat helpen in ieder geval," aldus Verschoor.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET