VT125 sep - 10:00
VT225 sep - 14:00
VT326 sep - 11:00
QUALI26 sep - 14:00
RACE27 sep - 13:10

Hubert wint F2-sprintrace op Paul Ricard, De Vries blijft leider kampioenschap

Hubert wint F2-sprintrace op Paul Ricard, De Vries blijft leider kampioenschap
© LAT Images/F2 Media

De start van de Formule 2 sprintrace in Frankrijk verliep in het voordeel van Anthoine Hubert die als eerste mocht starten. De Fransman kende een hele goede start en bouwde kortstondig aan een kleine voorsprong. De jonge Fransman eindigde tijdens de hoofdrace als 8ste wat hem recht gaf op de pole voor de zondag. Jordan King die uitkomt voor het Nederlandse MP Motorsport vertrok als derde, maar haalde de eerste bocht niet waardoor hij moest uitwijken over de uitloopstroken.

Nyck de Vries verloor bij de start waarbij hij als 8ste mocht vertrekken een positie. Gisteren won hij de race dankzij een sterk begin, echter ging die vlieger niet op vandaag. Jack Aitken die rijdt voor Campos Racing wist al snel in het spoor van Hubert te komen. Een aantal ronden leek Aitken sneller te zijn, maar niets bleek minder waar. In de 6de ronde van de race verloor Aitken de tweede plaats aan Juan Manuel Correa en de derde positie aan Guan Yu Zhou. De Vries begon de smaak steeds meer te pakken te krijgen gedurende race. De coureur uit Sneek had zich in de eerste helft opgewerkt naar de 7de plaats. Vanwege het gevecht tussen Latifi en Sette Câmara won hij tevens tijd op allebei de rivalen.

De engineer van Latifi dwong de Canadees om Jack Aikten in te halen aangezien teamgenoot Sérgio Sette Câmara tijd begon te verliezen in verband met een aanstormende Nyck de Vries. De Nederlander kreeg zelf ondertussen wel bezoek van Delétraz. De Zwitser wist De Vries op het lange rechte stuk bij het insturen van de chicane wel even voorbij te steken, maar de ART coureur sloeg meteen terug.

In de 17de ronde verloor de kleine coureur dan toch de 7de positie aan Delétraz. Mick Schumacher liep ondertussen een lekke band op met zijn Prema. Ondanks een pitstop voor nieuwe banden viel de Duitser alsnog uit. Gisteren werd de zoon van Michael Schumacher door zijn eigen teamgenoot Sean Gelael uit de race gekegeld. De banden van De Vries waren aan het einde van de race op waardoor hij terugzakte naar de 10de plaats. Anthoine Hubert won de sprintrace voor Correa en Zhou. De Fransman won voor eigen publiek, maar Nyck de Vries is nog altijd de leider in het kampioenschap met 12 punten voorsprong op Latifi.

Door: Julian Verheul0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Gaat Max Verstappen in 2020 nog een Grand Prix winnen?
Volgende F1 Grand Prix
Rusland
vrijdag 25 september 2020
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 26 september 2020
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 27 september 2020
13:10 - 15:10Race
Meer GP Rusland
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.