Hubert wint F2-sprintrace op Paul Ricard, De Vries blijft leider kampioenschap

De start van de Formule 2 sprintrace in Frankrijk verliep in het voordeel van Anthoine Hubert die als eerste mocht starten. De Fransman kende een hele goede start en bouwde kortstondig aan een kleine voorsprong. De jonge Fransman eindigde tijdens de hoofdrace als 8ste wat hem recht gaf op de pole voor de zondag. Jordan King die uitkomt voor het Nederlandse MP Motorsport vertrok als derde, maar haalde de eerste bocht niet waardoor hij moest uitwijken over de uitloopstroken.

Hubert wint F2-sprintrace op Paul Ricard, De Vries blijft leider kampioenschap
© LAT Images/F2 Media

Nyck de Vries verloor bij de start waarbij hij als 8ste mocht vertrekken een positie. Gisteren won hij de race dankzij een sterk begin, echter ging die vlieger niet op vandaag. Jack Aitken die rijdt voor Campos Racing wist al snel in het spoor van Hubert te komen. Een aantal ronden leek Aitken sneller te zijn, maar niets bleek minder waar. In de 6de ronde van de race verloor Aitken de tweede plaats aan Juan Manuel Correa en de derde positie aan Guan Yu Zhou. De Vries begon de smaak steeds meer te pakken te krijgen gedurende race. De coureur uit Sneek had zich in de eerste helft opgewerkt naar de 7de plaats. Vanwege het gevecht tussen Latifi en Sette Câmara won hij tevens tijd op allebei de rivalen.

De engineer van Latifi dwong de Canadees om Jack Aikten in te halen aangezien teamgenoot Sérgio Sette Câmara tijd begon te verliezen in verband met een aanstormende Nyck de Vries. De Nederlander kreeg zelf ondertussen wel bezoek van Delétraz. De Zwitser wist De Vries op het lange rechte stuk bij het insturen van de chicane wel even voorbij te steken, maar de ART coureur sloeg meteen terug.

In de 17de ronde verloor de kleine coureur dan toch de 7de positie aan Delétraz. Mick Schumacher liep ondertussen een lekke band op met zijn Prema. Ondanks een pitstop voor nieuwe banden viel de Duitser alsnog uit. Gisteren werd de zoon van Michael Schumacher door zijn eigen teamgenoot Sean Gelael uit de race gekegeld. De banden van De Vries waren aan het einde van de race op waardoor hij terugzakte naar de 10de plaats. Anthoine Hubert won de sprintrace voor Correa en Zhou. De Fransman won voor eigen publiek, maar Nyck de Vries is nog altijd de leider in het kampioenschap met 12 punten voorsprong op Latifi.Formule 1 podcast

GP Verenigde Staten - Lewis Hamilton moest nog even wachten maar afgelopen weekend was het dan zover. In week 44, tevens het startnummer van Lewis Hamilton, pakte hij zijn zesde wereldtitel.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
15:00 - 16:30Eerste vrije training
19:00 - 20:30Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.