Geen F1-tests voor Mick Schumacher: "Hij moet zich focussen op F2"

Mick Schumacher zal in 2020 geen enkele F1-test voor Alfa Romeo Racing uitvoeren. Zo laat teambaas Frédéric Vasseur weten. Volgens de Fransman moet de jonge Duitser zich eerst concentreren op het F2-kampioenschap.

Geen F1-tests voor Mick Schumacher: "Hij moet zich focussen op F2"
©FIA F2 Media

Formule 2-coureur Mick Schumacher zal komend seizoen geen F1-tests voor Alfa Romeo uitvoeren. Volgens Alfa Romeo-teambaas Frédéric Vasseur moet de zoon van F1-legende Michael Schumacher zich volledig concentreren op het kampioenschap in Formule 2, waar hij voor het tweede seizoen voor het Prema-team uitkomt. Hiermee wil Ferrari de druk van de ketel halen bij hun protegé.

"We gaan volgend jaar tijdens tests geen gebruik maken van Mick Schumacher", aldus Vasseur tegenover Blick. "Mick moet zich volledig op de Formule 2 storten, omdat zijn enige doel is het kampioenschap te pakken. Het gaat om een coureur die onder grote druk staat en daarom is het ongelooflijk moeilijk voor hem, dus alle hens aan dek."

Mick Schumacher eindigde in 2019, tijdens zijn debuut in het Formule 2-kampioenschap, als twaalfde. Nyck de Vries ging er met de grootste eer vandoor en werd enkele maanden voor het einde van het seizoen F2-kampioen 2019. Schumacher heeft een zwaar seizoen voor de boeg. Er wordt van hem verwacht dat hij in 2020 kampioen wordt.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.