Drugovich wint de hoofdrace in Bahrein, Ilott loopt in op Schumacher

Felipe Drugovich heeft goede zaken gedaan in Bahrein tijdens de hoofdrace. Voor de derde keer dit jaar heeft de Braziliaan een race weten te winnen. Callum Ilott is ingelopen op Schumacher in het klassement, maar de Duitser reed een strakke race. De 21-jarige Ferrari-junior werd 4de nadat hij als 10de moest starten.

Drugovich wint de hoofdrace in Bahrein, Ilott loopt in op Schumacher
© FIA F2 Media

Callum Ilott startte vanaf poleposition in de hoofdrace, maar Felipe Drugovich nam de leiding al snel over. Mick Schumacher had een megastart en klom van P10 naar P4 binnen een half rondje. Aan het begin van ronde 2 opende Schumacher de aanval op Marcus Armstrong. De Nieuw-Zeelander wist terug te slaan waardoor hij de derde positie behield.

Yuki Tsunoda werd bij de derde doorkomst als 17de doorgegeven. Opvallender was echter Giuliano Alesi die met zijn MP Motorsport een zeer hoog tempo wist te rijden. De Fransman heeft het lastig in de Formule 2, maar de openingsfase van de hoofdrace in Bahrein verliep vlekkeloos. Guanyu Zhou moest al snel naar de pits aangezien hij en Schumacher elkaar hadden geraakt. Het was een lichte touche, maar de vleugel van de Chinees was beschadigd.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Drugovich stond op zijn beurt onder druk van Ilott, maar de Braziliaan kon de Brit eerste instantie achter zich houden. Ilott klaagde al vroeg in de wedstrijd over de slijtage van de banden. Armstrong zag de gele/groene helm van Schumacher steeds groter worden in zijn spiegels, maar rook ook bloed van zijn voorligger.

In de 8ste ronde slaagde Armstrong erin om Callum Ilott te passeren. Schumacher kroop tevens in de versnellingsbak van zijn grote titelrivaal. Ilott verloor een rondje later de derde positie aan de Duitser. Marcus Armstrong maakte vervolgens een cruciale fout waardoor Schumacher de coureur van ART kon inrekenen.

Het voordeel van Schumacher was dat hij op de harde band was gestart en Ilott op de mediums. Schumacher kon daardoor langer doorrijden. De gevechten op de baan vonden allemaal plaats achter de rug van Drugovich. De Braziliaan sloeg een gat vergeleken met de nummer twee.

In de 13de ronde kwam onder andere Ilott binnen voor verse sloffen. De pitstop ging niet lekker waardoor hij veel tijd verloor. Dan Ticktum dook ook naar binnen. De coureur van Dams startte als 3de, maar kende een dramatische start. Vervolgens kreeg de Brit te maken met ernstige bandenslijtage. Mede door de pitstops van anderen, was Tsunoda opgeklommen naar de 10de plaats. De Japanner moest zelf nog naar binnen.

In ronde 16 kwam Drugovich naar binnen waardoor Schumacher de leiding overnam. Nikita Mazepin en Roy Nissany voegden zich achter de nieuwe leider. Drugovich had het erg lastig met de harde banden en maakte zelfs een paar fouten. Aan het einde van de 19de ronde kwam Schumacher naar binnen voor zijn pitstop. Van de leiding viel hij terug naar P6. Het leek erop dat Schumacher te lang had doorgereden op de harde band. Echter, de 21-jarige coureur had nu de zachtere mediums tot zijn beschikking.

Al snel rekende Schumacher af met teamgenoot Schwartzmann. Op verse banden was Mick veel sneller dan de mannen voor hem. In de 23ste ronde vermorzelde hij Armstrong voor P4. Jehan Daruvala was het volgende doelwit van Schumacher, maar het lukte helaas niet. P4 was het resultaat. Drugovich won de race voor Ilott en Jehan Daruvala. Yuki Tsuonda wist knap als 6de te finishen.

Gerelateerde onderwerpen Formule 2Callum IlottF2 Bahrein 2020F2 nieuwsFelipe DrugovichJehan DaruvalaMick SchumacherMP MotorsportYuki Tsunoda
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.