VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Charles Leclerc laat voor de laatste keer zien wie de baas is

Charles Leclerc laat voor de laatste keer zien wie de baas is
Foto: Charles Leclerc (Prema Racing) - Bron: FIA F2 Media

Niemand minder dan de enorm talentvolle Monegask Charles Leclerc heeft de F2 sprintrace in Abu Dhabi op het Yas Marina Circuit gewonnen. Hij haalde op fabuleuze wijze veel coureurs in en uiteindelijk ook Albon in die op een tweede plek eindigde. Latifi werd derde. King, die op pole startte, had een teleurstellende race en viel nadat hij een lekke band had in de 13e ronde uit. Rowland die achteraan was gestart, eindigde op een indrukwekkende 7e plek, nog voor de Nederlander Nyck de Vries die uiteindelijk negende werd.

King had een waardeloze start en verloor diverse plekken. Albon nam direct het heft in handen en ging als leider de eerste bocht in ging. Latifi profiteerde enorm van de situatie. Hij startte vanaf een vierde plaats en lag tweede. Matsushita profiteerde niet en bleef derde. De Vries schoof een plekje op naar P4 door het inhalen van King. Ondertussen had Rowland, die achteraan moest starten door een diskwalificatie in de Feature race, een wereldstart en lag na één ronde al weer op P13! Fuoco die ook naar achteren was gezet door een verkeerde bandenspanning in de feature race, profiteerde niet van de start. Hij haalde pas in de 5e ronde Jeffri in en schoof op naar P19.

Malja en Rowland kregen al snel te horen dat ze op het netvlies van de officials stonden. Zij zouden in de eerste ronde in bocht twaalf van de baan zijn gegaan en daar voordeel van hebben gehad. Dat resulteerde voor Malja een 5 seconden tijdstraf. Leclerc was ondertussen weer voorbij King die zijn race niet zag verlopen zoals hij in gedachten had. Voor aan het veld zaten de nummers 2, 3 en 4 erg dicht op elkaar. Dan nog meer pech voor King in de 7e ronde. Hij moest de pits opzoeken met een lekke band doordat Markelov tegen hem aan reed. Die actie van Markelov was niet handig maar werd niet bestraft.

Ondertussen reed Oliver Rowland vanaf de laatste startrij zich in 8 ronden tijd al in de punten op P8. Leclerc zat lange tijd achter De Vries en leek de Nederlander niet aan te vallen, maar niets was minder waar. Hij versnelde en reed uit het niets vandaan een dikke seconde sneller dan De Vries. Hij schoof op naar de vierde plek. Ghiotto had direct zicht op De Vries en ook hij kwam met rasse schreden dichterbij. Binnen twee ronden was ook hij voorbij de Nederlander die een probleem leek te hebben omdat hij gestaag plekken verloor. Dit was ook te zien aan de rondetijden van de Nederlander die met een 1.56 gemiddeld 1 tot 2 seconden langzamer reed dan de anderen in de top 10. Hij reed uiteindelijk stabiel op een negende plek en wist die plek te behouden ondanks een touche met Delétraz die daardoor uitviel. Het echte vuurwerk zat vooral in het middenveld en de bovenkant van de top 10 waar het opnieuw stuivertje wisselen was. Veel inhaalacties en spannende momenten. Dit in tegenstelling tot de top 2 waar Albon een vrij stabiele voorsprong had op Latifi van een dikke seconde.

Daar bracht Leclerc verandering in en zorgde ervoor dat het vuurwerk in het laatste deel van de race zich verplaatste naar de top 3. De Monegask leek zijn F2 seizoen in stijl te willen eindigen en was op zoek naar het hoogste podium. Daarop versnelde Latifi en kwam wat dichter bij Albon. Maar dat mocht de pret niet drukken voor Leclerc. Hij haalde in de 19e ronde Latifi in en was ontketent. In de allerlaatste ronde was Albon het slachtoffer van Leclerc die liet zien heer en meester te zijn, ondanks dat zijn drs het niet deed en Albon raakte. Een fantastische inhaalactie waarbij de echte skills van de coureur duidelijk te zien waren.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.