Callum Ilott pakt vijfde seizoenspole in Bahrein, P10 voor Schumacher

Callum Ilott houdt zijn titelkansen in leven door pole te pakken in Bahrein. Leider in het kampioenschap Mick Schumacher kende geen gelukkige kwalificatie. De Duitser moet morgen als tiende starten.

Callum Ilott pakt vijfde seizoenspole in Bahrein, P10 voor Schumacher
© FIA F2 Media

Om 14:15 gingen de lichten op groen voor de kwalificatie van de Formule 2. Opvallend was het feit dat er tijdens de training sprake was van lichte regen. Nikita Mazepin was de snelste coureur in de ochtend. Jehan Daruvala en Yuki Tsunoda sloten de training als 2de en 3de af.

Gedurende de eerste minuten reden een hoop coureurs kortstondig de snelste tijd. Met nog ruim 23 minuten op de klok, was het Marcus Armstrong die zichzelf bovenaan zag staan. Felipe Drugovich kwam 55 duizendsten tekort op de Nieuw-Zeelander.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Tsunoda spinde in de 3de sector waardoor er een gele vlag-situatie ontstond. De Japanner kon zijn weg niet vervolgen want de coureur van Carlin kreeg zijn bolide niet meer aan de praat. De FIA besloot de kwalificatie stil te leggen zodat de bolide kon worden afgevoerd.

Tsunoda is een van de titelkandidaten, maar zal morgen van ver moeten gaan komen. De pupil van Red Bull had immers nog geen getimede ronde weten te rijden. Op het moment van de code rood had Callum Ilott de snelste tijd in handen.

De code rood duurde niet lang want de Carlin was snel geborgen. Robert Shwartzman en Mick Schumacher hadden het lastig in de eerste fase van de kwalificatie. De coureurs van Prema kwamen niet verder dan de 11de en 12de plaats.

De snelste tijd van Ilott was een 1: 41.479. Drugovich kwam 3 tienden tekort op de Brit. Echter, iedereen wist dat het pas echt interessant zou gaan worden gedurende de laatste 10 minuten. Op Tsunoda na, ging iedereen op pad.

Schumacher verbeterde zijn tijd, maar het was niet voldoende voor de top 5. De leider in het WK moest 8 tienden van een seconde zien te vinden op Ilott. Ticktum had ondertussen de 3de tijd geklokt. De coureur van Dams was nipt sneller dan Armstrong.

Giuliano Alesi viel stil in de slotfase van de kwalificatie. Zijn bolide gaf de geest. Een nieuwe code rood betekende het einde van de kwalificatie. Ilott, Drugovich en Ticktum behielden hun posities. Schumacher zal de hoofdrace moeten gaan aanvangen vanaf P10.

Gerelateerde onderwerpen Formule 2Bahrain International CircuitCallum IlottF2 Bahrein 2020Felipe DrugovichMick SchumacherYuki Tsunoda
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.