Bahreinse F2-zege voor Shwartzman, drama voor Ilott

Robert Shwartzman heeft de F2-sprintrace op zijn naam gezet. De Russische Prema Racing-coureur startte vanaf poleposition en reed foutloos naar de zege. Titelkandidaten Mick Schumacher en Callum Ilott maakten het elkaar niet gemakkelijk, maar beiden zijn nog steeds in de race voor het kampioenschap, net als Nikita Mazepin die ook een topdag kende.

Bahreinse F2-zege voor Shwartzman, drama voor Ilott
© Prema Racing

Een dramatische dag voor Callum Ilott. De Brit schrok zich rot toen titelrivaal Schumacher zich verremde. Ilott week uit, maar raakte Daruvala waardoor Ilott een pitstop moest maken. Een Drive Trough Penalty was de genadeklap.

Robert Shwartzman startte vanaf pole in de sprintrace van Bahrein. De Rus kwam goed uit de startblokken en behield de leiding. Callum Ilott verloor een plekje en zakte terug naar P8. Schumacher had voor de verandering eens geen indrukwekkende start en behield P5.

Nikita Mazepin voerde de druk op bij Schumacher en aan het begin van de derde ronde ging hij de coureur van Prema voorbij. De Ferrari-junior sloeg meteen terug. Een rondje later was het wel raak voor Mazepin. Jack Aitken sloot aan achter Schumacher, maar Callum Ilott wist op zijn beurt de aansluiting te vinden bij Aitken.

Theo Pouchaire viel uit in de 6de ronde van de race. De Safety Car werd de baan opgestuurd om de BWT HWA bolide te kunnen bergen. Vanaf de 8ste ronde werd het veld weer losgelaten. Ilott probeerde in bocht 10 Schumacher te naderen, maar schrok van het feit dat Schumacher zich verremde. De coureurs voor Schumacher blokkeerde ook waardoor de Duitser een halve noodstop moest maken. Ilott verloor de controle en raakte Daruvala die vervolgens uitviel. Ilott moest naar binnen voor een nieuwe vleugel. Een Drive Through Penalty was de definitieve doodsteek voor Ilott.

Een kortstondige virtuele Safety Car zorgde ervoor dat de auto van Daruvala kon worden geborgen. Ilott was door zijn pitstop teruggezakt naar de 17de plaats. Schumacher lag nog altijd 5de, maar zijn banden waren door het blokkeren niet top. Shwartzman had ondertussen de leiding weer in handen na een kort gevecht met Mazepin.

Guanyu Zhou stal de 5de plaats van Schumacher en ook Christiaan Lundgaard zat in de versnellingsbak van Schumacher. Felipe Drugovich zat op zijn beurt weer vlak achter Lundgaard. Het gevecht viel in het voordeel van Schumacher want hij wist een gat te slaan.

Shwartzman, Mazepin en Piquet leken het podium te gaan vormen, maar Piquet viel stil in de voorlaatste ronde. Louis Delétraz erfde de 3de plaats van Piquet. Schumacher werd in de laatste ronde gepasseerd door Lundgaard voor de 6de positie. Het belangrijkste voor Schumacher was dat hij 2 punten scoorde en Ilott 0 punten.

Gerelateerde onderwerpen Formule 2F2 Bahrein 2020F2 nieuwsJehan DaruvalaLouis DeletrazMick SchumacherNikita MazepinPrema RacingRobert ShwartzmanYuki Tsunoda
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.