Alesi vervangt Matsushita per direct bij MP Motorsport

Giuliano Alesi vervangt met onmiddellijke ingang Nobuhara Matsushita bij het Nederlandse MP Motorsport. De 21-jarige Fransman reed samen met Artem Markelov bij BWT HWA Racelab, maar daar verloopt het Formule 2-seizoen allerminst naar tevredenheid.

Alesi vervangt Matsushita per direct bij MP Motorsport
© FIA F2 | Giuliano Alesi vervangt per direct Nobuhara Matsushita bij MP Motorsport

Het BWT HWA Racelab Formule 2-team, waarvoor Giuliano Alesi en Artem Markelov dit jaar spelen, hebben duidelijke problemen met de auto. HWA Racelab staat op de voorlaatste plaats in het teamklassement, met slechts 13 punten.

Giuliano Alesi en zijn managers wilden een reeks mislukte optredens onderbreken en besloten van team te wisselen zodra de kans zich voordeed - vanaf het raceweekend in Sochi zal de jonge Fransman uitkomen voor MP Motorsport en Nobuhara Matsushita vervangen.

Giuliano Alesi: "Ik ben blij om naar MP Motorsport te gaan en een nieuw avontuur in de Formule 2 te beginnen. Ik kijk uit naar het weekend in Sochi en de kans om achter het stuur te kruipen."

MP Motorsport staat momenteel zevende in het kampioenschap met 121 punten. Alesi wordt de nieuwe teamgenoot van Felipe Drugovich. Bij BWT HWA Racelab wordt Alesi vervangen door Jake Hughes. Nobuhara Matsushita staat zodoende met lege handen en het is niet bekend wat de Japanner gaat doen.

Gerelateerde onderwerpen Formule 2Giuliano AlesiMP MotorsportNobuharu Matsushita
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.