Zware straf voor Sergio Pérez na negeren weegbrug

Zware straf voor Sergio Pérez na negeren weegbrug
© Pirelli

Sergio Pérez heeft een zeer zware straf gekregen van de wedstrijdleiding in Austin. De Racing Point-coureur negeerde na een run in de tweede vrije training een oproep van de FIA om zijn auto op de weegbrug te plaatsen.

Voor het negeren van de FIA-medewerkers en de oproep om zijn auto op de weegbrug te plaatsen heeft de Mexicaan een zeer zware straf gekregen. Hij zal zondag de race voor de Grand Prix van de Verenigde Staten vanuit de pitstraat moeten beginnen.

Na een run in de tweede vrije training kreeg Pérez de oproep om zich met auto en al te melden bij de weegbrug, waar de stewards op hem stonden te wachten. Pérez deed dit niet en reed vervolgens door naar zijn team in de pitstraat. Een en ander is in strijd met Artikel 29.1 (a) van de reglementen.

Het Racing Point-team kan tegen de straf nog wel in beroep gaan. Als hij dan na het beroep nog steeds schuldig wordt bevonden, dan start hij zondag de race vanuit de pitstraat. Geen goede start in Austin voor de Mexicaanse Formule 1-coureur, die een week geleden nog zo lekker in de punten eindigde tijdens zijn thuisrace in Mexico-Stad.

Nieuwe onderdelen voor Sergio Pérez

Update 21:02 uur: Aangezien Sergio Pérez toch vanuit de pitstraat aan zijn race gaat beginnen, maakt de Britse formatie gebruik van de gelegenheid om nieuwe componenten te installeren bij de Mexicaan. Pérez krijgt een nieuwe verbrandingsmotor, turbolader, MGU-H en MGU-K.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.