Zware straf voor Sergio Pérez na negeren weegbrug

Sergio Pérez heeft een zeer zware straf gekregen van de wedstrijdleiding in Austin. De Racing Point-coureur negeerde na een run in de tweede vrije training een oproep van de FIA om zijn auto op de weegbrug te plaatsen.

Zware straf voor Sergio Pérez na negeren weegbrug
© Pirelli

Voor het negeren van de FIA-medewerkers en de oproep om zijn auto op de weegbrug te plaatsen heeft de Mexicaan een zeer zware straf gekregen. Hij zal zondag de race voor de Grand Prix van de Verenigde Staten vanuit de pitstraat moeten beginnen.

Na een run in de tweede vrije training kreeg Pérez de oproep om zich met auto en al te melden bij de weegbrug, waar de stewards op hem stonden te wachten. Pérez deed dit niet en reed vervolgens door naar zijn team in de pitstraat. Een en ander is in strijd met Artikel 29.1 (a) van de reglementen.

Het Racing Point-team kan tegen de straf nog wel in beroep gaan. Als hij dan na het beroep nog steeds schuldig wordt bevonden, dan start hij zondag de race vanuit de pitstraat. Geen goede start in Austin voor de Mexicaanse Formule 1-coureur, die een week geleden nog zo lekker in de punten eindigde tijdens zijn thuisrace in Mexico-Stad.

Nieuwe onderdelen voor Sergio Pérez

Update 21:02 uur: Aangezien Sergio Pérez toch vanuit de pitstraat aan zijn race gaat beginnen, maakt de Britse formatie gebruik van de gelegenheid om nieuwe componenten te installeren bij de Mexicaan. Pérez krijgt een nieuwe verbrandingsmotor, turbolader, MGU-H en MGU-K.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.