Zonder motorbevriezing keert Red Bull de Formule 1 mogelijk de rug toe

De toekomst van Red Bull in de Formule 1 wordt mogelijk aanstaande maandag bepaald. Dan wordt er gestemd of de voorgestelde 'bevriezing' van de motorontwikkeling wordt aangenomen. Als het voorstel niet wordt aangenomen is het denkbaar dat Red Bull haar twee teams uit de sport haalt.

Zonder motorbevriezing keert Red Bull de Formule 1 mogelijk de rug toe
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull heeft een akkoord bereikt over het gebruik van de Honda-motoren na 2021. Maar dan is het noodzakelijk dat er vanaf 2022 voor de motoren een ontwikkelingsstop wordt doorgevoerd. Red Bull heeft namelijk niet de middelen om een Formule 1-motor door te ontwikkelen. Wel kan het een bestaande motor onderhouden en daarvoor is een akkoord bereikt met Honda.

Voordat de overeenkomst tussen Red Bull en Honda bevestigd kan worden moet de ontwikkelingsstop een feit zijn. En daarover wordt dus maandag gestemd. Dat is althans wat Motorsport-Magazin verwacht. Maar wat als het voorstel niet wordt aangenomen? Dan is het denkbaar dat Red Bull de Formule 1 de rug toekeert.

“Dan zou het voor ons geen zin meer hebben om nog mee te doen. Maar, ik bekijk het positief,” zegt Helmut Marko, die er alle vertrouwen in heeft dat er geen veto wordt uitgesproken, in gesprek met F1-insider. “Ik denk dat het bevriezen van de motoren gewoon een formaliteit is.”

Als er toch tegen wordt gestemd en Red Bull voegt de daad bij het woord en haalt daadwerkelijk haar teams, Red Bull Racing en AlphaTauri, uit de competitie, dan blijven er nog acht teams over. En met zestien auto's wordt het kampioenschap wel erg mager.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1AlphaTauriF1 nieuws 2021Formule 1 2021Helmut MarkoHonda Racing F1Red Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.