Zonder 'box box box' kwam Verstappen toch naar binnen

Max Verstappen heeft sinds zijn debuut in de Formule 1 veel mooie momenten meegemaakt en herinneringen gecreëerd. Naast de grote lijst met mooie momenten is er ook een lijstje met minder mooie moment, daarvan staat er bij de Nederlander nog vers in het geheugen.

Zonder 'box box box' kwam Verstappen toch naar binnen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Gevraagd naar zijn meest beschamende moment, laat Max Verstappen zonder aarzeling weten: "Dat was in 2016 in Austin, tijdens de Amerikaanse Grand Prix. Het ging goed en ik lag vierde," aldus Verstappen, die ook als vierde aan de race was begonnen.

"Mijn engineer zei over de boordradio dat ik moest pushen en destijds betekende dat gewoonlijk dat ik een pitstop zou gaan maken. Hij zei dat en ik reed mijn ronde en reed de pitstraat in. Terwijl ik daar reed, besefte ik me dat ik helemaal niet naar binnen geroepen was. Hij had mij niet gezegd een pitstop te maken."

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Het besef druppelde bij de Red Bull-coureur door en hij vervolgt: "Toen dacht ik ‘wat heb ik nu in hemelsnaam gedaan?’ - Ik riep over de boordradio dat ik binnen kwam en door de pitstraat reed. De monteurs grepen banden en renden naar buiten, maar de pitstop duurde wel acht of negen seconden. Ondanks mijn fout was dat nog steeds een snelle pitstop", laat Verstappen door zijn eigen website optekenen.

Helmut Marko was woedend

"Drie ronden later viel ik met een probleem uit, achteraf gezien misschien ook gelukkig maar. Na afloop van de race was Dr. Helmut Marko natuurlijk kwaad op me. Ik gaf toe een fout gemaakt te hebben, want ik had niet veel anders te zeggen. Dat was behoorlijk beschamend."

De race werd - hoe kan het ook anders - door Lewis Hamilton gewonnen. Zijn teamgenoot Nico Rosberg en Daniel Ricciardo sloot met zijn Red Bull aan als derde.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP Verenigde Staten 2016Max VerstappenRed Bull F1
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.