Zo moet de Europese F1-kalender 2020 er uit gaan zien

Zo moet de Europese F1-kalender 2020 er uit gaan zien
© Pirelli

Langzaam maar zeker krijgt het uitgestelde Formule 1-seizoen steeds meer vorm. Het was al langere tijd duidelijk dat het seizoen in Oostenrijk gaat beginnen, ook al moet de overheid daar nog wel uitsluitsel over geven. De eerst formele versie van de F1-kalender wordt maandag verwacht.

Het was al te verwachten dat de Formule 1-leiding de grootst mogelijk moeite moet doen om een herziene F1-kalender mogelijk te maken. Maar de eerste tekenen van het uitgestelde seizoen zijn steeds duidelijker. Voorlopig heeft de Oostenrijkse overheid nog steeds niet haar goedkeuring gegeven voor de start van het seizoen op zondag 5 juli, maar daarover wordt spoedig uitsluitsel verwacht.

Op de voorlopige F1-kalender staan twee double-headers en die gaan verreden worden op Red Bull Ring en Silverstone Circuit. Het idee van onder andere dr. Helmut Marko om door de weeks races te gaan rijden zijn helemaal van de baan, want alle grands prix worden op zondag verreden.

Zoals verwacht ontbreekt het Circuit Zandvoort in de voorlopige lijst, die door onder andere Olav Mol wereldkundig werd gemaakt. De Grand Prix van Nederland, of The Dutch Grand Prix, wordt uitgesteld tot 2021. Ook het veelbesproken Hockenheim staat niet op de voorlopige F1-kalender. Maar het circuit staat op de reservelijst, zo heeft MotorsportZ vernomen.

Voorlopige Europese F1-kalender 2020
# Land Datum
1. Oostenrijk, Spielberg Zondag 5 juli
2. Oostenrijk, Spielberg Zondag 12 juli
3. Hongarije, Boedapest Zondag 19 juli
4. Groot-Brittannië, Silverstone Zondag 2 augustus
5. Groot-Brittannië, Silverstone Zondag 9 augustus
6. Spanje, Barcelona Zondag 16 augustus
7. België, Spa-Francorchamps Zondag 30 augustus
8. Italië, Monza Zondag 6 september

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.