VT127 nov - 12:00
VT227 nov - 16:00
VT328 nov - 12:00
QUALI28 nov - 15:00
RACE29 nov - 15:10

Zak Brown: "Vandoorne had vaak niet het zelfde materiaal"

Zak Brown: "Vandoorne had vaak niet het zelfde materiaal"
Foto: Stoffel Vandoorne #2 (McLaren) - Bron: Pirelli Media

Aan het eind van het seizoen komen er allerlei waarheden bovendrijven. Zo blijkt nu dat McLaren-coureurs Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne voornamelijk aan het begin van 2017 niet met identiek materiaal hebben gereden. Alonso kon als eerst proeven aan het nieuwe product uit de keuken van het Japanse Honda. Dat zou volgens McLaren-teambaas de reden geweest zijn dat er zo'n verschil was tussen de prestaties van Alonso en Vandoorne.

Pas toen de Honda-krachtbron beter werd mocht de Belg (Stoffel Vandoorne) ook ruiken aan het nieuwe product uit Japan. Zo geeft Zak Brown toe tegenover GPUPdate. Terugkijken op het afgelopen seizoen zegt Brown dat Vandoorne een lastig seizoen kende en dat hij onder de indruk was van de 25-jarige Belg.

"Het was met onze betrouwbaarheidsproblemen een moeilijke start voor hem", verklaart Brown. "Hij is een rookie, hij ging voor de eerste keer naar vele onbekende circuits. Fernando heeft een voordeel van bijna 16 jaar, dus als hij een probleem had, was het een soort van 'je hebt vijf ronden om het te doen'."

Ondanks dat Vandoorne constant het onderspit moest delven bleef je jonge Belg positief en professioneel. Over zijn houding kan niemand iets zeggen. "Zijn houding was fantastisch en zijn snelheid werd beter en beter", gaat Brown verder. "Hij zit nu erg dichtbij Alonso."

Zak Brown benadrukt nogmaals, "Ze hadden bijna nooit het zelfde materiaal. We zetten beide auto’s identiek in, maar er waren tijden dat je slechts één ontwikkelingsonderdeel had, dus negen van de tien keer geef je dat aan de meer ervaren coureur. Er waren races waar het gat groter leek, dan dat het was. Maar dat was meer een gat van de auto dan een gat door de coureur. Dus ben ik erg blij met hem", aldus Zak Brown.

We kunnen volgens dit artikel nog veel meer verwachten van Stoffel Vandoorne. Hij moet een uitblinker zijn, als we Zak Brown mogen geloven. Volgens jaar rijden beiden McLaren-rijders met een krachtbron die door Renault wordt geproduceerd.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Bahrein
vrijdag 27 november 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 28 november 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 29 november 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Bahrein
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.