Zak Brown over McLaren-duo: "Geen 'comedyshow', het gaat om prestaties"

Daniel Ricciardo heeft onlangs gezegd dat 2021 geen 'comedyshow' wordt bij McLaren. Samen met Lando Norris zou Ricciardo, die in de paddock ook bekend staat als lolbroek, zou het een dolle boel worden. Maar de Australiër heeft gegarandeerd dat daar geen sprake van zal zijn. Dat wordt onderschreven door McLaren CEO Zak Brown.

Zak Brown over McLaren-duo: "Geen 'comedyshow', het gaat om prestaties"
© McLaren F1 | Zak Brown en Lando Norris in gesprek in de pitbox.

Daniel Ricciardo en Lando Norris staan in de F1-paddock bekend als de lolbroeken. De bijkomstigheid dat het duo teamgenoten zijn geworden is niet een 'comedyshow'. Zo liet Ricciardo eerder weten. Een en ander wordt nu onderschreven door Zak Brown.

"Iedereen verwacht dat ze een 'idioot stel' zullen zijn, maar ik verwacht meer ernst. Ze zijn er allebei op uit om iets te bewijzen", aldus McLaren CEO Zak Brown. "Daniel [Ricciardo] bevindt zich in de fase van zijn carrière waarin hij wil vechten voor een wereldkampioenschap. Ik denk niet dat we dat dit jaar kunnen doen, maar hopelijk zullen we dat in de nabije toekomst doen", voegde de Amerikaan eraan toe.

"En Lando [Norris] is niet langer het 'kleine broertje' van zijn teamgenoot en dus denk ik dat we twee extreem snelle coureurs met hun eigen persoonlijkheden zullen zien, maar als ze eenmaal in de pitbox zijn gaat het om prestaties," aldus Zak Brown.

Lando Norris verwacht overigens mee te profiteren van de ervaring die Daniel Ricciardo met zich meebrengt. Ricciardo reed eerder bij HRT, Toro Rosso, Red Bull en Renault, voordat hij bij McLaren uitkwam. De goedlachse Australiër heeft sinds zijn debuut in de sport 188 races achter zijn naam staan, waarvan hij er zeven won. Ricciardo stond 31 keer op het podium.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Daniel RicciardoLando NorrisMcLaren F1Zak Brown
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.