VT127 nov - 12:00
VT227 nov - 16:00
VT328 nov - 12:00
QUALI28 nov - 15:00
RACE29 nov - 15:10

Zak Brown: "Mogelijk alle Europese F1-races zonder publiek"

Zak Brown: "Mogelijk alle Europese F1-races zonder publiek"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Voorzichtig denken de Formule 1-bazen aan een start van het seizoen 2020. Er zijn voorstellen neergelegd waarbij het raceseizoen in Oostenrijk begint, om vervolgens een GP-weekend meer dan één race in Groot-Brittannië te houden. Volgens McLaren-teammanager Zak Brown is de kans groot dat alle Europese F1-races zonder publiek worden verreden.

Afgelopen donderdag zijn er plannen besproken om het seizoen 2020 in Oostenrijk te starten. De race moet volgens de voorstellen op de oorspronkelijke datum van 5 juli verreden worden. Na Oostenrijk zal ook de Britse Grand Prix in de oorspronkelijke weekend verreden worden, zij het met een extra race op een andere lay-out van het Silverstone Circuit.

"Alles is nog erg onzeker, maar de Britse GP zou volgens [het oorspronkelijke, red.] schema plaats kunnen vinden, zij het zonder publiek", zei Zak Brown tegen de BBC. "Het ziet er zelfs naar uit dat alle Europese races waarschijnlijk zonder publiek worden gereden."

De laatste voorstellen die zijn neergelegd door de Formule 1-organisatie houden in dat er nog hoop is op het houden van 18 tot 19 races voor het Formule 1-kampioenschap 2020. Maar dan moet de situatie rond het coronavirus het wel toelaten. Mocht dat tegen het eind van juni niet het geval zijn, dan denkt de sport aan een (her)start in oktober. In dat geval moeten er tenminste acht races op drie continenten verreden worden om te kunnen voldoen aan de voorwaarden die voor een wereldkampioenschap van toepassing zijn.

"Wat is de beste manier om, gezien het korte tijdspanne, zoveel mogelijk races te rijden? Een van de ideeën is meerdere races te rijden op hetzelfde circuit, Silverstone is daar een van", aldus Brown in gesprek met BBC Radio Four's radioprogramma Today.

Voorlopig zijn het nog voorstellen die donderdag aan alle betrokkenen zijn voorgelegd. Mochten de neuzen allemaal dezelfde kant op staan en gaat iedereen akkoord? Dan kan op redelijk korte termijn een herziene F1-kalender verwacht worden. Mogelijk worden er twee kalenders gepubliceerd, een voor een mogelijke start van het seizoen in juli en in het uiterste geval een voor een start in oktober.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Bahrein
vrijdag 27 november 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 28 november 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 29 november 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Bahrein
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.