'Een emotionele ervaring'

Yuki Tsunoda verrast met puntenfinish tijdens F1-debuut

Rookie Yuki Tsunoda scoorde zondag tijdens zijn eerste F1-race twee punten. De Japanner kwam als negende over de eindstreep en nam zo voor AlphaTauri twee waardevolle punten mee uit de Bahreinse zandbak.

Yuki Tsunoda verrast met puntenfinish tijdens F1-debuut
© Honda Racing F1 | Yuki Tsunoda na de race in Bahrein 2021.

Nadat de race wat chaotisch begon verloor Tsunoda enkele posities en daar baalde hij best wel van. Maar over het algemeen genomen wist de Japanse belofte zich tijdens het verdere verloop van de race goed te herstellen. "Ik ben blij dat ik punten heb kunnen scoren in mijn eerste Grand Prix - ik denk dat deze race heeft laten zien hoe goed de auto presteert", stak Tsunoda van wal.

"Ik moet zeggen dat ik nog steeds een beetje teleurgesteld ben, omdat ik in de eerste ronde een paar posities verloor - omdat ik te voorzichtig was - en de hele race moest werken om deze te herstellen."

"Ik heb hier in Bahrein veel geleerd, wat heel positief is, en ik zal dit meenemen naar Imola. Ik heb tijdens de race een aantal sterke inhaalacties gemaakt en voor mij was het inhalen van Fernando [Alonso] een behoorlijk emotionele ervaring, hij is een Formule 1-superster waarmee ik ben opgegroeid, dus dat was best spannend", onthulde de Japanner.

"Ik ben erg trots op mijn prestatie en ik kijk er naar uit om te zien hoe we het de volgende keer zullen doen."

Yuki's teamgenoot Pierre Gasly kende een minder gelukkige race in Bahrein. In de beginfase van de race kreeg hij het aan de stok met McLaren-coureur Daniel Ricciardo en verloor daarbij zijn voorvleugel. Later bleek dat ook zijn vloer beschadigd was. Uiteindelijk moest hij de handdoek in de ring gooien.

"Ik ben natuurlijk erg teleurgesteld op de uitkomst van de race, want we hadden een heel sterk weekend achter de rug. Vanaf P5 hoopte ik op een aantal goede punten, maar mijn race was zo goed als voorbij na het contact met Daniel [Ricciardo] in de eerste ronde", aldus de teleurgestelde Fransman. "Ik brak de voorvleugel, ik had vloerschade en ik zat duidelijk ver achter na slechts één ronde, dus vanaf daar was mijn race bijna klaar."

" Het is erg jammer, want we hebben het hele weekend een goed tempo laten zien en we zijn er niet in geslaagd om daarvoor beloond te worden, maar ik denk dat er nog heel wat positieve dingen zijn om mee te nemen van dit weekend en dat is wat we Ik zal naar Imola kijken."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1AlphaTauriF1 GP Bahrein 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021Pierre GaslyYuki Tsunoda
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.