Wurz over Hamilton's zevende titel: "Het zal zwaar worden"

Wurz over Hamilton's zevende titel: "Het zal zwaar worden"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Alexander Wurz ziet Max Verstappen in 2020 als een serieuze titelkandidaat. De Oostenrijkse voormalig Formule 1-coureur denkt ook dat de zevende wereldtitel voor Lewis Hamilton mogelijk is, "maar het wordt wel zwaar", aldus Wurz tegenover Speed Week.

Lewis Hamilton zal in 2020 op jacht gaan naar zijn zevende wereldtitel. Daarmee zal hij Michael Schumacher's record evenaren, maar Alexander Wurz denkt niet dat Hamilton het makkelijk gaat krijgen. Hij verwacht vooral veel weerstand van Max Verstappen, wiens doel gelijk is aan dat van Hamilton: De wereldtitel in 2020.

Het is inmiddels duidelijk dat Red Bull en Max Verstappen in 2020 een serieuze gooi gaan doen naar de wereldtitels. Max Verstappen liet eerder weten dat hij zijn kansen goed inschat, als hij bij de eerste race in Australië binnen twee tienden van snelste zit. Ook Wurz schat de kansen van de Nederlander hoog in. "Hij kan wereldkampioen worden, zeker gezien de vorm en het huidige momentum bij Red Bull Racing-Honda. Voor de sport is dat een mooi vooruitzicht", aldus Wurz.

Over de zevende wereldtitel van Lewis Hamilton zegt de 45-jarige Oostenrijker: "Ik geloof dat het mogelijk is, maar het wordt wel zwaar. Verstappen zal hem het leven zuur maken, dus dat is absoluut nog geen uitgemaakte zaak."

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.