Wolff vreest voor Red Bull: "Ze zullen extreem moeilijk te verslaan zijn"

Toto Wolff weet maar al te goed dat Mercedes dit jaar voor een enorme uitdaging staat. Red Bull Racing Honda staat er erg goed voor. De Oostenrijker realiseert zich ook dat bij de zege van Lewis Hamilton in Bahrein een beetje geluk kwam kijken.

Wolff vreest voor Red Bull: "Ze zullen extreem moeilijk te verslaan zijn"
© Mercedes F1

De laatste keer dat Red Bull Racing in Bahrein won was in 2013. Dat was het laatste jaar dat Sebastian Vettel, toen nog Red Bull-coureur, de wereldtitel pakte. Daarna was het viermaal Mercedes (incl. 2021) en tweemaal Ferrari die er in Bahrein met de zege vandoor gingen.

In dit nieuwe F1-seizoen staan de zaken er anders voor. Na nieuwe aerodynamische regels, die tussen 2020 en 2021 werden doorgevoerd, heeft Red Bull Racing het beste pakket om er met de wereldtitel vandoor te gaan en/of op zijn minst Mercedes een stevig gevecht te bieden. De wereldkampioenen hebben voorlopig geen antwoord op Red Bull Racing Honda. Dat realiseert Toto Wolff zich maar al te goed.

"De racegoden stonden [al die jaren] aan onze kant", zegt Mercedes-teambaas Toto Wolff tegen Motorsport-Magazin. "Het is niet dat we ineens een geweldige slag hadden geslagen. Het was een combinatie van een geweldige strategie, een solide racewagen en uiteindelijk gewoon een beetje geluk." - Onder het zwart-wit-geblokt was het verschil tussen Hamilton en Verstappen slechts 0,7 seconde.

Vanaf de wintertest stond Red Bull er erg goed voor. Alle dagen werden door Max Verstappen als snelste afgesloten en er werden veel ronden gereden door Verstappen en Perez. Maar ook in de sessies die voorafgingen aan de race in Bahrein, was Verstappen oppermachtig. Het is lang geleden dat de Brits-Oostenrijkse renstal zo'n goede seizoensstart meemaakte.

"Red Bull heeft het nooit gemakkelijk gehad in Bahrein", herinnert Wolff zich. "Bovendien waren ze vanaf het begin [van het seizoen] nooit bijzonder goed. Dit weekend [in Bahrein] heeft echter aangetoond dat dit niet langer zo is." - Sinds de opening van het Bahrain International Circuit in 2004 wist Red Bull slechts tweemaal een overwinning te boeken.

Wolff is niet van plan het bijltje er bij neer te gooien. Mercedes zal alles uit de kast halen om ook de achtste wereldtitel binnen te slepen, ook al weet de 49-jarige Oostenrijker dat het absoluut niet makkelijk zal worden. "Ik twijfel er niet aan dat ze extreem moeilijk te verslaan zullen zijn. Zij zijn nu degenen die voorop lopen", aldus de Mercedes-teambaas.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Honda Racing F1Mercedes F1Red Bull F1Toto Wolff
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.