VT1uitslag
VT2uitslag
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Wolff sluit afhaken Mercedes uit: "Commercieel te interessant"

Wolff sluit afhaken Mercedes uit: "Commercieel te interessant"
© Mercedes F1

Er ging de laatste weken een ingrijpend gerucht rond. Mercedes zou naar verluidt de Formule 1 de rug toe keren, maar volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff zou dat niet slim zijn.

Toto Wolff heeft laten weten dat Mercedes AMG F1 voorlopig - en dus ook na 2020 - nog in de Formule 1 actief blijft. Volgens geruchten - die de afgelopen de ronde deden - zou het Duitse automerk er over nadenken om de koningsklasse van de autosport te verlaten. Maar hiervan is voorlopig geen sprake dat mag op gemaakt worden uit uitspraken van Toto Wolff.

Ondanks dat Toto Wolff eerder zie dat Mercedes "niets meer te bewijzen" heeft in de Formule 1, lijkt het er toch op dat Mercedes er ook na 2020 gewoon bij zal zijn. Commercieel is het nog steeds erg interessant voor het automerk met de ster. "Alle cijfers komen binnen - van bezoekers, televisiekijkers, sociale media en sponsors - en we [de Formule 1] zijn aan het groeien", zei de Oostenrijkse teambaas in Abu Dhabi.

"Dit is een sport waar [ondanks het budgetplafond] groei in zit", vervolgt Wolff. "Om nu de sport te verlaten zou vanuit een commercieel perspectief niet de juiste weg zijn, er wachten daarom namelijk nieuwe mogelijkheden."

Nieuwe teams in aantocht

Toto Wolff heeft een kanttekening bij de toetreding van nieuwe Formule 1-teams in het kampioenschap van de koningsklasse van de autosport. "Als er interesse is om deel te nemen aan het Formule 1-kampioenschap is het belangrijk dat nieuwe teams een solide basis hebben", aldus Wolff, om teleurstelling te voorkomen.

"We mogen er met tien teams trots op zijn om deel uit te maken van de Formule 1. We moeten op onze hoede zijn om bepaalde partijen een platform te geven, zonder dat er reden toe is", aldus Wolff, die zich het aparte verhaal rondom de hoofdsponsor van Haas F1 nog goed herinnert.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Spanje
vrijdag 14 augustus 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 15 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 16 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Spanje
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.