Wolff sluit afhaken Mercedes uit: "Commercieel te interessant"

Er ging de laatste weken een ingrijpend gerucht rond. Mercedes zou naar verluidt de Formule 1 de rug toe keren, maar volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff zou dat niet slim zijn.

Wolff sluit afhaken Mercedes uit: "Commercieel te interessant"
© Mercedes F1

Toto Wolff heeft laten weten dat Mercedes AMG F1 voorlopig - en dus ook na 2020 - nog in de Formule 1 actief blijft. Volgens geruchten - die de afgelopen de ronde deden - zou het Duitse automerk er over nadenken om de koningsklasse van de autosport te verlaten. Maar hiervan is voorlopig geen sprake dat mag op gemaakt worden uit uitspraken van Toto Wolff.

Ondanks dat Toto Wolff eerder zie dat Mercedes "niets meer te bewijzen" heeft in de Formule 1, lijkt het er toch op dat Mercedes er ook na 2020 gewoon bij zal zijn. Commercieel is het nog steeds erg interessant voor het automerk met de ster. "Alle cijfers komen binnen - van bezoekers, televisiekijkers, sociale media en sponsors - en we [de Formule 1] zijn aan het groeien", zei de Oostenrijkse teambaas in Abu Dhabi.

"Dit is een sport waar [ondanks het budgetplafond] groei in zit", vervolgt Wolff. "Om nu de sport te verlaten zou vanuit een commercieel perspectief niet de juiste weg zijn, er wachten daarom namelijk nieuwe mogelijkheden."

Nieuwe teams in aantocht

Toto Wolff heeft een kanttekening bij de toetreding van nieuwe Formule 1-teams in het kampioenschap van de koningsklasse van de autosport. "Als er interesse is om deel te nemen aan het Formule 1-kampioenschap is het belangrijk dat nieuwe teams een solide basis hebben", aldus Wolff, om teleurstelling te voorkomen.

"We mogen er met tien teams trots op zijn om deel uit te maken van de Formule 1. We moeten op onze hoede zijn om bepaalde partijen een platform te geven, zonder dat er reden toe is", aldus Wolff, die zich het aparte verhaal rondom de hoofdsponsor van Haas F1 nog goed herinnert.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.