Wolff: 'Rond de vijfde Grand Prix pas nieuwe aero-pakketten'

Wolff: 'Rond de vijfde Grand Prix pas nieuwe aero-pakketten'
©Mercedes F1

Het Formule 1-team van Mercedes zou wel eens met een nieuw aerodynamisch concept op de proppen kunnen komen. Echter zal dat pas op z'n snelst mogelijk zijn vanaf de eerste West-Europese F1-race, de Grand Prix van Spanje. Zo laat teambaas Toto Wolff weten.

Tijdens de wintertests had Mercedes het niet gemakkelijk. Zeker in de eerste testweek ging het de kampioenen niet voor de wind. In allerijl werd enkele nieuwe korte termijn oplossingen aangeleverd en in de tweede testweek leek het wat beter te gaan met de Duitse formatie.

"Tegen het einde van de test begrepen we de auto beter en leken onze rondetijden op de tijden van Ferrari", laat Wolff optekenen door Stuttgarter Nachrichten. "Ondanks dat hebben onze berekeningen uitgewezen dat Ferrari - op basis van de hoeveelheid brandstof aan boord - de snelsten zijn."

De voorvleugel van Ferrari

De voorsprong die Ferrari lijkt te hebben wordt veroorzaakt door de bijzondere voorvleugel, die overigens ook door het satelliet team Alfa Romeo Racing wordt gebruikt. Ferrari heeft, net als Alfa Romeo, een ander concept gehanteerd bij de invoering van de toepassing van de nieuwe aerodynamische reglementen.

Daarover zegt Toto Wolff: "Als het andere concept beter blijkt te zijn, dan zal iedereen tijdens de vijfde Grand Prix - of vlak daarna - met nieuwe aero-pakketten op de proppen komen."

Tijdens de eerste Grand Prix van 2019 zal blijken of Ferrari er werkelijk zo goed voorstaat als dat men verwacht. Mocht de voorvleugel van Ferrari werkelijk het speerpunt zijn, dan zal ook Alfa Romeo Racing er dit weekend goed voorstaan.

Vrijdag 15 maart begint de eerste vrije training van de F1 Grand Prix van Australië om 's nachts 02:00 uur Nederlandse tijd.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.